JOVANA ARSIĆ IDE NA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZ! Naša najbolja veslačica izvadila olimpijsku vizu na Svetskom prvenstvu u Beogradu

S. K.

10. 09. 2023. u 14:10

JOVANA Arsić je spasila čast srpskog veslanja na Svetskom prvenstvu u Beogradu. Naša skifiskinja nije se domogla medalje, ali je uspela da izbori plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. Bronzana sa ovogodišnjeg EP bile je treća u B finala skifa, ukupno deveta, što je bilo dovoljno da izvadi francusku vizu.

ЈОВАНА АРСИЋ ИДЕ НА ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ У ПАРИЗ! Наша најбоља веслачица извадила олимпијску визу на Светском првенству у Београду

FOTO: Privatna arhiva

Srpkinja je u B finalu krenula iz sve snage. Posle 500 metara bila je treća, da bi preuzelo vođstva i diktirala ritam do poslednjih 200,300 metara. Morala je da prepusti prvo mesto Austrijanki Magdaleni Lobing, u finišu i drugo Nemici Aleksandri Foster. Ali, treće mesto preostale veslačice nisu mogle da joj ugroze, tako da će drugi put u karijeri učestvovati na Igrama. Debitovala je pre dve godine u Tokiju.

Za razliku od nje Nikolaj Pimenov nije imao snage da u B finalu skifa stigne do Pariza. Odlično je veslao 1.500 metara, bio na čelu trke, a onda je u poslednjih 200 metara izgubio snagu i jedva je doveslao do cilja, tako da je na kraju bio šesti, ukupno 12.

Aleksandar Beđik i Aleksandar Filipović su u C finalu dubl skula bili drugi, ukupno 14. Podsetimo, Martin Mačković i Miloš Vasić su u dvojcu bez kormilara 18.na svetu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VATERPOLO OSTAJE BEZ VELIKANA: Kraj karijere legendarnog golmana reprezentacije Srbije