SKIFISTI ODUŠEVILI, DVOJAC ISPAO: Srpski veslački tandem u polufinalu Svetskog prvenstva

S. K.

06. 09. 2023. u 18:06

JOVANA Arsić i Nikolaj Pimenov u skifu su nas obradovali, a Martin Mačković i Miloš Vasić u dvojcu bez kormilara razočarali na Svetskom prvenstvu u veslanju, koje se u nedelju završava na Adi Ciganliji. Arsićeva i Pimenov su izborili polufinale, dok je osim dvojca i dubl skul (Aleksandar Beđik, Aleksandar Filipović) ispao iz trke za medalju.

СКИФИСТИ ОДУШЕВИЛИ, ДВОЈАЦ ИСПАО: Српски веслачки тандем у полуфиналу Светског првенства

Foto: D.Kovačević

Dan je počeo lepo. Nikolaj Pimenov je u svojoj četvrtfinalnoj grupi veslao sigurno i bez problema je osvojio drugo mesto. Brži je samo bio Grk Couskos. Sjajna je bila i Jovana Arsić. Ona je izvanredno veslala u svojoj kvalifikacionoj grupi, a kada je uvidela da je osigurale polufinale, malo je usporila i prepustila prvo mesto Amerikanki Kari Kohler. Polufinalne trke su u petak, prva tri mesta donose nedeljno A finale, a preostala tri B, za plasman od 7. do 12. mesta. Podsetimo, prvih devet u skifu izvadiće olimpijsku vizu.

U istom ritmu nisu nastavili naši najbolji veslači, Miloš Vasić i Martin Mačković u dvojcu bez kormilara. Srpski najveći adut je imao veoma loš dan, veslali su slabo i doživeli su veliki šok, trku su završili peti, za pobednicima, Švajcarcima Roveskim i Guličom zaostali su skoro 34 sekundi. Sada im preostaje da se danas bore za plasman u C ili D finale, kako bi se u subotu borili za plasman od 13. do 18. mesta ili od 19. do 24. To nikako nisu očekivali, jer po kvalitetu vrede za A finale, a ovako nije ispunjen osnovni cilj, vađenje olimpijske norme.

Aleksandar Beđik i Aleksandar Filipović u dubl skulu, nisu nadmašili sebe, u svojoj četvrfinalnoj grupi bili su poslednji, šesti. I oni će se, kao i dvojac bez kormilara, boriti za plasman do 13. do 24. mesta. Na stazi će se pojaviti danas, a potom u nedelju.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)