"NOSIMO PREDIVNE UTISKE IZ ARGENTINE" Dve bronze košarkaških veterana iz Mar del Plate (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

06. 09. 2023. u 09:46

SVETSKO FIMBA prvenstvo u košarci za veterane u argentinskom gradu Mar del Plata, na obali Atlanskog okeana, okupilo je više od tri hiljade učesnika u različitim generacijama od 35 pa do preko 80 godina, a učestvovalo je i pet selekcija iz Srbije.

НОСИМО ПРЕДИВНЕ УТИСКЕ ИЗ АРГЕНТИНЕ Две бронзе кошаркашких ветерана из Мар дел Плате (ФОТО)

B.G.

Bronzana odličja osvojili su košarkaši u generaciji 50+, svetski prvaci iz Helsinkija pre dve godine i najstariji 65 + koje je predvodio najstariji u ekspediciji iz Srbije, Blaž Stojanović.

- Nosimo predivne utiske iz Argentine, pre početka šampionata bili smo nekoliko dana u Buenos Ajresu, zbog aklimatizacije, a nije mala stvar okititi se medaljom sa ovako velikog takmičenja - kaže legenda OKK Beograda, sedamdesetdvogodišnji Blaž Stojanović, ističući da ostaje žal zbog poraza protiv Amerike u polufinalu, bez obzira na sjajnu partiju.

- Očekivali smo zlato i odbranu titule, ali splet okolnosti i brojne povrede omele su nas u polufinalu protiv domaćina Argentine, pa ova bronza sija zlatnim sjajem - naglasio je Ilija Jović, član selekcije 50+, inače otac srpskog reprezentativca Nikole Jovića.

Preostale tri selekcije, najmlađa 35+, druga selekcija 50+ i 60+ ostvarile su plasman od osmog do desetog mesta na svetu.
 

BONUS VIDEO:

U STROJU NAJBOLjIH: "Novosti" na obuci novih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!