EKSPRESNO U OSMINU FINALA: Odbojkaši Srbije pobedili Estoniju na Evropskom prvenstvu

S. K.

04. 09. 2023. u 20:03

EKSPRESNO do osminefinala. Odbojkaši su u svom četvrtom meču na Evropskom prvenstvu u Italiji, Bugarskoj, Severnoj Makedoniji i Izraelu lako matirali Estonce sa 3:0 (25:16, 25:23, 25:22). Puleni Igora Kolakovića sutra (21.00) u Ankoni igraju sa uvek neugodnom Nemačkom, a pobeda im donosi drugo mesto u grupi.

ЕКСПРЕСНО У ОСМИНУ ФИНАЛА: Одбојкаши Србије победили Естонију на Европском првенству

FOTO: FIVB

"Orlovi" su igrali onoliko dobro koliko je bilo potrebno da savladaju Estonce. Kolaković je na teren izveo kombinovanu postavu, odmarao je slavljenika Aleksandra Atanasijevića, koji je juče napunio 32 rođendan, Marka Podraščanina i Mirana Kujundžića. Trenerku nije skidao ni juče nije skidao kapiten Uroš Kovačević.

Naši su u prvom setu krenuli silovito i zahvaljujući servisima Pavla Perića brzo su se odlepili na 7:3, a ubrzo je bilo i 12:5. Srbi su potom povukli ručnu, pa su se Estonci koliko, toliko vratili u igru.

Opuštenost "orlova" u drugom setu Estonci umalo nisu kaznili. Ekipe su se dugo smenjivale u vođstvo, a Srbi su se uozbiljili kada je rival poveo sa 20:18. Tada je na trenutak ušao Atanasijević, asom je doneo poravnjanje, da bi malo kasnije Ivović sjajnim servisom preokrenuo na 23:22 i trasirao put ka 2:0.

U trećem činu naši su krenuli iz sve snage i odličnim napadom stekli 21:14. Međutim, ponovo su se opustili i dopustili Estoncima da se primaknu na minus jedan - 23:22. Srećom, ponovo su podigli nivo igre, a Todorović je asom stavio tačku na meč.

Srbe večeras (21.00) očekuje daleko ozbiljni okršaj sa Nemcima, koje su nedavno u Ligi nacija savladali sa 3:1.

SRBIJA - ESTONIJA 3:0 (25:16, 25:23, 25:22)

DVORANA: "Pala Rosini" u Ankoni. Gledalaca: 1.423. Sudije: Sarikaja (Turska) i Valentar (Slovenija).

SRBIJA: Kovačević, Kapur (libero), Krsmanović 4, Ivović 8, Kujundžić, Batak 1, Perić 9, Atanasijević 1, Mašulović 4, Luburić 18, Podraščanin, Todorović 3, Nedeljković 6. Poeni - napad: 38, blok: 9, servis: 7, greške rivala: 21.

ESTONIJA: Treal 5, Vanker 1, Alik 2, Jukami 11, Taht, Mar (libero), Veko 5, Vahter, Tamema, Aganits, Kel, Aru 6. Poeni - napad: 39, blok: 4, servis: 5, greške rivala: 13.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)