AMERIKANCI OSVAJAJU STARI KONTINENT: Čak 17 vaterpolista iz SAD igraju za najbolje evropske klubove

Novosti online

02. 09. 2023. u 14:06

IZ godine u godinu američki vaterpolisti sve više igraju za evropske klubove. U novoj sezoni čak 17 Amerikanaca igraće u Italiji, Grčkoj, Hrvatskoj, Španiji, Nemačkoj i Francuskoj. Od tog broja čak 12 igrača igralo je za selekciju SAD na SP u Fukuoki, gde su bili peti.

АМЕРИКАНЦИ ОСВАЈАЈУ СТАРИ КОНТИНЕНТ: Чак 17 ватерполиста из САД играју за најбоље европске клубове

miloš vukadinović

Najviše ih, šestorica, igra u Italiji, a najpoznatiji je Ben Halok, centar prvaka Evrope Pro Reka. Od onih koji su igrali na SP, Ameriku nisu napustili golman Adrijan Vajnberg i braća Čejs i Rajder Dod.

- Igranje u Evropi izvlači najbolji iz naših vaterpolista. Radujemo što ćemo videti momke kako doprinose uspehu nekim od najboljih klubova na svetu dok nastavljamo pripreme za Panameričke igre - rekao je za sajt "usawaterpolo.org" selektor SAD Dejan Udovičić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)