SRPKINJE SE BAŠ NALJUTILE: Kakav meč naših odbojkašica na Evropskom prvenstvu!

Novosti online

23. 08. 2023. u 21:46

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je i četvrtu pobedu na Evropskom prvenstvu: Posle Ukrajine, Slovenije i, u derbiju, Poljske, pred našom nacionalnom selekcijom "pala" je i Mađarska. Ali, uz jedan izgubljen set, što baš niko nije očekivao, a verovatno ni Mađarice.

СРПКИЊЕ СЕ БАШ НАЉУТИЛЕ: Какав меч наших одбојкашица на Европском првенству!

FOTO: CEV

Konačan rezultat od 3:1, po deonicama 21:25, 25:12, 15:14, 25:15, dovoljno govori kako su se izabranice selektora Đovanija Gvidetija naljutile, i to na sebe, posle očajnog starta.

Igrale su, naime, protiv najlošije selekcije u grupi A, koja je u četiri meča osvojila samo jedan set, pa kada su srpske igračice videle šta su uradile na početku, nije trebalo mnogo da im se govori šta im je činiti u nastavku: počele su da "melju" autsajdera, koji baš i nije znao šta ga je snašlo.


Kako je priznao selektor Mađarica Alesandro Kjapini pred treći set, onaj drugi, u kome su njegove izabranice napravile osam grešaka (a Srpkinje samo tri, uz 15:8 u direktno osvojenim poenima smečom za našu nacionalnu selekciju), postali su i on i njegova ekipa "svesni protiv koga igraju", pa su samo rešili da uživaju koliko se može, posle iznenađujućeg početka.

Uživanja baš i nije bilo mnogo za mađarsku ekipu, dok je u srpskoj to bio slučaj i sa iskusnim igračicama, ali i mladim nadama, poput Hene Kurtagić koja je dobila i iskoristila šansu u poslednjim trenucima utakmice.

I, čim se meč završio, počele su da plešu na terenu, pokazavši tako da ih krasi sjajno zajedništvo i atmosfera koja bi, kako se nadaju, mogla da bude veoma važna stavka na putu ka "koraku više" u odnosu na prethodni šampionat, kada je osvojeno srebro.

U poslednjem meču preliminarne faze, Srpkinje će u četvrta od 20 časova igrati protiv Belgije, koja ima učinak 2-2.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!