ODGOVORNO DO KRAJA: Odbojkašice ne žele da dozvole da ih Mađarska i Belgija neugodno iznenade na EP u Gentu

S. K.

22. 08. 2023. u 14:09

NIKOG ne potcenjuju. Odbojkašice su se za sutrašnji duel (20.00) u grupi A EP u Gentu sa Mađarskom spremale kao da igraju protiv jedne od najjačih evropskih selekcije. Svetskim prvakinjama ne pada na pamet da bilo koju reprezentaciju potcene, odlučne su da odigraju maksimalno ne samo sutra protiv Mađarica, već i u četvrtak (20.00) protiv Belgijanki kako bi takmičenje u grupi završile maksimalnim učinkom.

ОДГОВОРНО ДО КРАЈА: Одбојкашице не желе да дозволе да их Мађарска и Белгија неугодно изненаде на ЕП у Генту

FOTO: N. Skenderija

Devojkama je danas prijao dan odmora da se što bolje pripreme za poslednja dva duela u grupi. Posle poraza Belgije od Ukrajine viđene su kao pobednice grupe, a to znači da će u nokaut fazi preskočiti Tursku, Italiju, pa i Poljsku...

- Sada se lakše diše kada znamo da smo prve u grupi i da nam je ipak taj put u nokaut fazi dosta olakšan. Mislim da su Mađarska i Belgija mnogo ozbiljniji protivnici nego Ukrajina i Slovenija. Moraćemo da budemo na visini zadatka, nemamo pravo da se opustimo, jer su Mađarice i Belgijanke pokazale da dosta pristojne ekipe. I ne zaboravljamo da će Belgijanke igrati i pred domaćom publikom. Nezavisno od toga u kom ćemo sastavu igrati nadam se da ćemo ozbiljno shvatiti te utakmice kako sebi ne bismo komplikovale život sa nekim neočekivanim stvarima i nadam se da ćemo sa maksimalnim učinkom otići u noukat fazu - naglasila je sajt OSS kapiten Maja Ognjenović.

Dirigent igre svetskih prvakinja podvlači da su znale da će im preksinoćni duel sa Poljakinjama biti najteži na šampionatu.

- Odigrali smo našu najbolju utakmicu dosada. Jedino smo u prvom setu bile pomalo zbunjene, kao da nam je trebalo malo vremena da se zaigramo i uđemo u naš ritam. Posle smo preuzele stvari u svoje ruke, raspoložena je bila Tijana Bošković i drugi napadači. Dobro smo igrali blok i odbranu, uz ovakav prijem meni je posao bio olakšan - naglasila je Ognjenovićeva.

Tijana Bošković je bila nerešiva engima za Poljakinje. Nikako nisu znale kako da je zadrže. Ipak, to je već prošlost, sada se okreću Mađarskoj i Belgiji.

- Pobeda nad Poljskom je veoma bitna. Sada ćemo imati nešto slabije protivnike na putu ka finalu. U grupi su nam ostali još dueli sa Mađarskom i Belgijom. Trudićemo se da i protiv njih pružimo maksimum, da ostvarimo pobede kako bismo u osminu finala ušle sa maksimalnim učinkom - podvukla je za sajt OSS korektorka Srbije.

Buša: Počelo smo nervozno

BIANKA Buša je zadovoljan što je Srbija u pobedničkom ritmu:

- Počele smo nervozno protiv Poljakinja. Od drugog seta smo igrale onako kako znamo. U utorak smo se odmorile i pripremale za duele sa Mađarskom i Belgijom. Nadam se da će nam pristup biti isti i da ćemo pobednički završiti grupnu fazu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)