TOLIKO DUGO ČEKAM NA OVO: Srbija će pamtiti reči Ivane Vulete nakon zlatne medalje na Svetskom prvenstvu

Novosti online

20. 08. 2023. u 19:51 >> 20:25

SRBIJA se raduje, Ivana Vuleta najbolja je atletičarka sveta. Osvojila je Srpkinja zlatnu medalju u skoku u dalj na prvenstvu u Budimpeštu, a nakon toga nije mogla da sakrije sreću.

ТОЛИКО ДУГО ЧЕКАМ НА ОВО: Србија ће памтити речи Иване Вулете након златне медаље на Светском првенству

Tanjug/AP

Ivana je u petoj seriji ostvarila rezultat od 7,14 metara i tako postavila novi rekord Srbije u takmičenjima na otvorenom.

- Jao ne znam šta bih rekla, toliko dugo čekam na ovo, od 2013. i prve medalje, toliko toga je bilo, uspeha, posle 10 godina konačno sam osvojila zlatnu medalju, to je najlepši dosanjani san. Apsolutno sam van sebe i mnogo ponosna. Znala sam da sam spremna, samo sam čekala da se sve poklopi. Prelepa atmosfera, ogromna podrška sa tribina, verovatno najelpši trenutak u karijeri - izjavila je Ivana i dodala: 

- Sve je bilo jasno zbog načina na koji sam odreagovala (aludira na psovke kod pete serije) . Toliko dugo maštaš i sanjaš. Potvrđuješ na treninzima i takmičenjima ali uvek nedostaje nešto da se desi zbog čega je izostalo. Konačno se desilo sve što treba. Ovo je bila naporna sezona. Ahilova tetiva me mučila cele godine. Sve to oduzima živce. Najveći cilj je ispuljen. 

Otkrila je zbog čega je psovala tokom takmičenja. 

- Ja sam celo takmičenje psovala. Pokušavala sam da ne ponovim neku grešku. I pored toga uspela sam da ostvarim zacrtano. 

Srpkinja je plenila samopouzdanjem, a to je bio ključni sastojak u njenom uspehu. 

- Nikada nisam gubila samopouzdanje. Znala sam da uvek dajem sto posto sebe. Kada to znam... Sa ljudima sa kojima radim, svako od nas daje maksimum i znam da ću uvek maksimalno spremna da dočekam takmičenje. 

Ivana je jedina uspela da pređe granicu od sedam metara. 

- Trema je uradila svoje kod rivalki. Nije lako da samo izađeš. Mora škola da se prođe da ti možeš da vladaš sobom u smislu da kontrolišeš emocije... 

BONUS VIDEO: NOVAKU JE JOŠ SAMO OVO OSTALO - Sa ovih pet stvari Đoković će biti nedostižan za sve

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024