PRETILI SAMO NA POČETKU: Selektor odbojkaša Igor Kolaković priznao da su Argentinci bili mnogo bolji

S. K.

05. 07. 2023. u 22:09

KORAK unazad ka Gdanjsku. Odbojkaši nisu imali ni energiju, ni ideju kako da savladaju razigranu Argentinu na startu turnira Lige nacija u američkom Anahajmu. Samo su u prvom setu uspeli da nametnu svoj ritam, ali su u preostala tri bili nemi posmatrači - 1:3. Srbe već, zbog vremenske razlike, u petak očekuju važni dueli sa Kubom (02.00) i Francuskom (22.30).

ПРЕТИЛИ САМО НА ПОЧЕТКУ: Селектор одбојкаша Игор Колаковић признао да су Аргентинци били много бољи

FOTO: FIVB

- Argentina je bila mnogo bolja - priznao je za sajt OSS selektor Igor Kolaković. - Dosta dobro smo ušli u utakmicu, dobili prvi set, ali su ostali setovi nekako prošli mimo nas. Samo smo na početku trećeg seta brzo poveli sa 8:2, ali isto tako brzo izgubili prednost do 11 poena. Posle je bilo jako teško da se nadigravamo sa njima, jer su bili jako precizni, njihov blok je bio sve bolji i omogućili su sebi da igraju atraktivnije. Ipak, mislim da smo mogli da budemo opasnije, strpljiviji u trećem setu kada smo vodili sa 8:2 i služio nas je servis.

Strateg Srbije preksinoć u teren nije ubacio najiskusnije Uroša Kovačevića i Marka Podraščanina, jer smatra da nisu u takmičarskom ritmu. Na opasku da je ekipa brzo ostala bez energije primetio je:

- Nekako su sam protivnik i njegovo vođstvo deprimirajuće uticali na nas. Moramo da igramo strpljiviji, da poštujemo loptu i kod 15:24... Argentinci su igrali jako dobro, fascinatna je njihova preciznost na servisu i bloku.

Sada su "orlovi" maksimalno skoncetrisani na Kubu. Taj duel je možda odlučujući u borbi za odlazak na finalni turnir u Poljskoj, ali je bitan i zbog svetske rang liste.

- To je jako važna utakmica za nas. Kuba je veoma nepredvidiva. Savladali su Brazil i pokazali da mogu svakog da pobede. Ali i da imaju prazan hod protiv slabijh reprezentacije - ističe Kolaković.

Kujundžić: Nismo ih "pročitali"

NAŠE je poraz od Argentine gurnuo da deseto mesto i sada zavisi i od učinka drugih selekcija.

- Ušli smo dobro u meč, igrali egal sa njima, prelomili prvi set. Onda su oni lako dobili drugi set, jer su počeli odlično da serviraju. Žao mi je zbog trećeg seta, ali smo brzo ispustili 8:2. Oni su nametnuli svoju igru, koju je jako teško čitati. Držali su taj nivo do kraja, a mi nikako nismo mogli da uđemo u naš ritam. Sada nas očekuju Kubanci, koji mogu da odigraju kao svetski šampioni, ali i da puno greše. Važno je da verujemo u sebe i da pružimo maksimum - ističe primač Miran Kujundžić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)