MNOGO SMO NAUČILI: Vaterpolisti Srbije priznali da su na Svetskom kupu shvatili važnu lekciju

S. K.

03. 07. 2023. u 22:21

"DELFINI" su na bolan način na Svetskom kupu u Los Anđelesu shvatali da protiv svake ekipe moraju da pružaju svoj maksimum ako žele da ostvare dobar rezultat. Šokantan poraz protiv Amerikanaca (9:10) u četvrtfinalu, sramna igra u razigravanju za plasman od 5. do 8. mesta protiv Rumunije (14:17) osvestili su ih da u meču za sedmo mesto protiv Nemaca (15:8) ne smeju da se brukaju.

МНОГО СМО НАУЧИЛИ: Ватерполисти Србије признали да су на Светском купу схватили важну лекцију

miloš vukadinović

Vaterpolisti iz Kalifornije sele se u japanski Kašivazaki, gde će sa Crnom Gorom brusiti formu za SP od 17. do 29. jula u Fukuoki. Srbi su u grupi D sa svetskim prvakom Španijom, Crnom Gorom i Južnoafričkom Republikom.

- Moja razmišljanja o Svetskom kupu su pomešana, jer smo igrali različito tokom turnira. Protiv SAD smo odigrali sjajne tri četvrtine, ali smo u poslednjoj izgubili fokus i od 9:6 stigli do 9:10. Nismo bili fokusirani na Rumune i doživeli brodolom. Pred meč sa Nemcima igralima sam rekao samo da se sete jučerašnjeg dana i kako su se osećali posle meča kako to ne bismo ponovili. U suštini naučili smo da moramo biti koncetrisaniji i da moramo dati sve od sebe u svakom trenutku utakmice ako želimo da pobeđujemo na ovom nivou - istakao je za sajt Svetske federacie selektor Srbije Uroš Stevanović.

I protiv Nemaca su naši oscilirali. Poveli su 4:1, pa se opustili i dopustili rivalu da izjednači na 4:4. Srećom, trgli su se i serijom 6:0 prelomili meč. Najbolji igrač utakmice Radomir Drašović je za sajt Svetske federacije naglasio:

- Razlika između poluvremena je bila u tom što smo u drugom počeli da razmišljamo. To je razlika i između duela sa Rumunijom i Nemačkom. To nam je omogućilo da odigramo bolje u odbrani. Nismo zadovoljni učinkom,jer nismo došli ovde da igramo za sedmo mesto. Međutim, mnogo smo naučili iz mečeva sa SAD i Rumunijom, jer su nam pokazale da moramo da igramo 100 posto sve vreme ako želimo da pobedimo. U suprotnom doživećemo bolne poraze.

ŠPANCIMA ZLATO

VATERPOLISTI Španije osvojili su prvi put u istoriji Svetski kup, jer su u finalu nadigrali Italiju sa 10:4. Blistali su Granados sa četiri i Perone sa tri gola.

Bronzana je selekcija SAD posle pobede nad Mađarskom - 14:13. Peta je Grčka, koja je savladala Rumuniju sa 11:8.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)