KATARINA ZLATNA I BRONZANA: Srbija ima sjajnu specijalnu olimpijku! (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

02. 07. 2023. u 18:43

KAO što joj prezime kaže, mlada Zrenjaninka, Katarina Zlatković, atletičarka kluba Hendi sport, pozlatila je na Specijalnoj olimpijadi u Berlinu, svoj trud i mukotrpan rad na treninzima.

КАТАРИНА ЗЛАТНА И БРОНЗАНА: Србија има сјајну специјалну олимпијку! (ФОТО)

B.Grujić i Hendi sport Zrenjanin

Katarina je u Berlinu osvojila zlatnu medalju u skoku u dalj i bronzanu u trci na 400 metara i na najlepši način upotpunila sjajan utisak o nastupu zrenjaninskih sportista na Specijalnoj olimpijadi, koji su osvojili sedam medalja. Osim pomenute dve, kojima se okitila Katarina, Filip Bartole pitvrdio je primat u trci na 100 metara, a u istoj disciplini zlatom se okitila Valentina Manojlov, dok je Ivan Živkov, olimpijsko zlato osvojio u trci na 400 metara.

Ivana Marić i Silvija Rakazov, do zlata su stigle kao članice ženske odbojlaške selekcije Srbije, dok je muška odbojkaška reprezentacija, čiji su članovi Zrenjaninci, Borko Spalević, Predrag Nikolić, Vlada Erdeljan i Jovan Pavić, osvojila srebrno odličje, što znači da su svi Zrenjaninci, koji su bili deo reprezentacije Srbije, kući došli sa medaljama, što je neverovatan uspeh.

PODRŠKA TRENERA

Entuzijasta i pedagog, Borislav Nuhanović, trener zrenjaninskog Hendi sporta i atletskog olimpijskog tima, ogromnu energiju uložio je u rad sa talentovanim takmičarima iz svog grada i jedan je od najzaslužnijih za njihov fenomenalan uspeh u Berlinu i osvojene medalje na letnjoj Specijalnoj olimpijadi u Berlinu.

- Nosim prelepe utiske iz Berlina, velika je čast biti deo ovakvog tima,  sugrađani su nam priredili veličanstven doček na stadionu Borca u Zrenjaninu, uz vatromet i bakljadu - kaže Katarina, uz obećanje da će i na narednim takmičenjima pokušati da opravda epitet jedne od najtalentovanijih mladih atletičarki na svetu.

BAGLjAŠ JE UZ KATARINU

Spontani aplauz prijatelja i poznanika iz zrenjaninskog naselja Bagljaš, u kojem živi, izmamio je suze radosnice na licu talentovane Katarine Zlatković, koja je na Specijalnoj Olimpijadi u Berlinu osvetlala obraz Srbiji, gradu u kojem živi i trenira i naselju, u kojem je istinska heroina ovih dana.

- Nije bilo lako, mnogo sportista iz svih zemalja i veoma jaka konkurencija, ali uspela sam i ove dve medalje veliki su podstrek da nastavim još jače da treniram - dodaje Katarina, koja ovih dana uživa u svom rodnom gradu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)