PAKLENO OD STARTA: Odbojkašice u sredu na turniru Lige nacija u korejskom Suvonu igraju sa Kinom

Novosti online

27. 06. 2023. u 22:39

ZLATNE devojke nemaju izbora. Samo ih pobede na turniru u Suvonu uz lošiji učinak najvećih konkurenata vode na F8 Lige nacija od 12. do 16. jula u Arlingtonu. Srpkinje već sutra (12.00 po našem vremenu) očekuje paklen meč sa Kineskinjama. Potom slede dueli sa Nemačkom, Dominikanskom Republikom i Bugarskom.

ПАКЛЕНО ОД СТАРТА: Одбојкашице у среду  на турниру Лиге нација у корејском Сувону играју са Кином

FOTO: N. Skenderija

- Tijana Bošković i ja smo se ekipi priključile prošle nedelje. Nije bilo previše vremena za zajednički rad, jer se ekipa iz Brazila vratila u utorak, a u sredu imala slobodan dan. Od četvrtka smo u Beogradz imali dva treninga i ovde još dve. Svi protivnici su nam dobro poznati, igrale smo nebrojeno puta sa Kinom, Bugarskom, Nemačkom i Dominikanskom Republikom. Nećemo imati lak zadatak, jer je cilj da ostvarimo četiri pobede. Ipak, neke kalkulacije pokazuju da ako ostali rezultati ne budu kako mi priželjkujuemo onda odlazak na F8 može da bude upitan. U svakom slučaju insistiraćemo na našoj igri - ističe za sajt OSS Maja Ognjenović.

Slavna tehničarka koja se u tim vraća posle dve godine kaže da je atmosfera u ekipi sve bolja, da se upoznaju sa novim stručnom štabom:

- Nadamo se najboljem mogućem rezulatu. Možda je i dobro što nas na startu očekuje najteži protivnik. Eventualna pobeda nad Kinom dala bi nam krila za naredne tri utakmice. Ide nam na ruku što smo slobodne u četvrtak. U nedelju popodne videćemo da li ćemo u ponedeljak leteti za Ameriku ili ćemo se vratiti za Beograd.

Naše devojke su trenutno devete sa tri pobede (10 bodova), ispred su Italija i Japan sa dva trijumfa više...

- Naravno da idemo na sve četiri pobede. Kina je uvek dobar protivnik, visoke devojke, brza igra, uigranost. Ali, sve je na nama, dosta zavisi od nas. Uz nas su i Maja i Tijana Bošković tako da smo na dobrom putu za ono što želimo, spremale smo se za F8 - ističe libero Teodora Pušić.

Gvideti: Idemo meč po meč

- U NAJJAČEM smo sastavu, mada smo svesni da Tijana i Maja nisu u najboljoj formi, ali mogu da pokažu visok kvalitet. Pokušaćemo da pobedimo u sve četiri utakmice, što neće biti lako. Kina je jako težak rival, Nemačka je u odličnoj formi, Dominkanke uvek opasne, a protiv Bugarske će biti najlakše. Idemo utakmicu po utakmicu, a sada smo fokusirano samo na Kinu - ističe selektor Đovani Gvideti.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave