SRBIJA DRUGA NA SVETU: Mladi vaterpolisti izgubili od Mađarske

S. K.

17. 06. 2023. u 20:59

„DELFINI“ su drugi na svetu. Vaterpolisti nisu uspeli da odbrane zlato iz Praga 2021, pošto su u finalu SP do 20 godina u Bukureštu izgubili od Mađarska sa 12:7 (3:3, 2:1, 3:0, 4:3). U meču za bronzu SAD je nadigrao Grčku sa 11:6.

СРБИЈА ДРУГА НА СВЕТУ: Млади ватерполисти изгубили од Мађарске

foto vss

Izabranici Miloša Korolije samo su u prvom poluvremenu bili egal sa Mađarima. Na žalost u nastavku su zatajili u napadu,  gol nisu postigli 17 minuta, što su severne komšije kaznile i na kraju se zasluženo radovali tituli prvaka sveta.

Mađari su od su sve vreme vodili, diktirali ritam, ali su Srbi u prvoj četvrtini, zahvaljujući Petru Staniću imali odgovor, pa su brzo stigli 1:3. U drugoj četvrtini odbrane su bili granitne, za nijansu je mađarska bila čvršća, tako da je veliki rival na poluvreme otišao sa golom prednosti.

U trećoj četvrtini „delfini“ su bili bezidejni u napadu, nisu znali kako da probiju čvrstu mađarsku odbranu. Mučili su se sa igračem više, čak dva puta kod 4:7 nisu umeli da iskoriste dva igrača više. U poslednjih osam minuta Mađari su bili neumoljivi, vodili su i sa 11:4, a 17- minutni post naših u napadu prekinuo je Viktor Urošević. Do kraja su Srbi su se borili za što časniji poraz.

SRBIJA - MAĐARSKA 7:12

BAZEN u Bukureštu. Gledalaca: 1.000. Igrač više: Srbija 8 (4), Mađarska 11 (4). Dva igrača više: Srbija 2 (0). Peterci: Mađarska 2 (2).

SRBIJA: Pajković (6 odbrana), Jauković, Dimitrijević, Gladović 1, Kojić, Gavrilović, Božović, Urošević 2, Martinović, Brešćanski 1, Stanić 3, Kovačević, Virijević.

MAĐARSKA: Gjapas (9 odbrana), Tartai 3, Molnar, Ekler, Salai 2, Peto, Mesaroš 1, Varga, Vismeg 1, Vigvari 3 (2), A. Nađ, N. Nađ, Benedek.

Četvrtine: 3:3, 1:2, 0:3, 3:4.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti