SAMO POBEDE U MISLIMA: Odbojkašice putuju na drugi vikend Lige nacija

S.RAJIĆ

08. 06. 2023. u 18:18

FOKUS i akcent je na igri, biti bolji na terenu, a pobede će, logično, same doći. Odbojkašice Srbije putuju sutra na drugi vikend Lige nacija u Braziliju, glavni grad Brazila, gde ih nakon početnih četiri poraza u Turskoj, očekuju dueli protiv Japana (14. jun), domaćina (16. jun), Tajlanda (17. jun) i Hrvatske (18. jun), a sve utakmice će biti odigrane u 2.00 ujutro.

САМО ПОБЕДЕ У МИСЛИМА: Одбојкашице путују на други викенд Лиге нација

FOTO: volleyballworld.com

Selektor naših dama, Đovani Gvideti, nije demotivisan što nije upisan nijedan trijumf tokom prvog vikenda.

- U Antaliji nismo postigli rezultate koje smo očekivali, to nikada nije scenario koji želimo. Uvek ulazimo u duel sa željom da pobedimo. Ipak, ovo je tek početak. Nekada tranzicija bude lakša, jer devojke ponekad lakše uđu u ritam i sve klikne odjednom. Pre prvih mečeva imali smo tek nekoliko zajedničkih treninga. Iskoristili smo početne megdane da se bolje upoznamo i fokusiramo na našu igru na terenu. Hoću da dobro upoznam igračice. Isto tako ni njima nije bilo lako da se prilagode mojih zahtevima i šta želim od njih. Dobro ćemo prostudirati, nadam se da će devojke biti u boljoj fizičkoj kondiciji. Ovaj trud koji sada ulažemo je sa ciljem da na kraju budemo najbolji kada je to najbitnije i najpotrebnije. Zato porazi nisu briga. Samo je pitanje vremena kada će sve doći na svoje mesto, a u međuvremenu moramo da nastavimo da radimo - u optimističnom tonu priča Italijan.

Bez Mine i Bojane, povratak Jovane

- BIĆE promena u sastavu, ali vrlo malih, 80 odsto ekipe će biti isto kao i tokom prvog vikenda. Ono što je sigurno, sa nama u Brazilu neće biti Mina Popović i Bojana Drča, ali ćemo biti jači za Jovanu Stevanović. 

Ne zanima ih ko su protivnici, akcenat je u našem dvorištu.

- Gledamo i polazimo od sebe. Ako prikažemo najbolje izdanje, onda nije bitno ko je sa druge strane mreže. Protivnici su možda lakši, ali samo iz drugog gledišta. Tajland i Japan su manje fizički dominantne ekipe nego što su to SAD, Turska ili Poljska, ali su tehnički dobro potkovane. Brazil, naravno, na domaćem terenu je jak. Svaki tim ima drugačiji stil i moramo da budemo spremni za to.

Početna četiri poraza stavile su u težu poziciju naše dame u borbi za završnicu.

- Dok god imamo šanse borićemo se. Kada sam pričao sa devojkama, naš trenutni cilj je kako da popravimo igru i da bolje izgledamo na terenu, svakog dana. Verujem da će svakim novim treningom to biti bolje i nemam dilemu da će pobede početi da dolaze. Idemo u Brazil da pobedimo u svakom meču - podvlači Gvideti.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna