ODBOJKAŠICE SADA PETE NA SVETU: Srpkinje zbog četiri poraza u Ligi nacija nisu više prve na rang-listi FIVB

S. K.

06. 06. 2023. u 12:33

ČETIRI poraza na startu Lige nacija koštale su odbojkašice prvog mesta na rang-listi FIVB. Svetske prvakinje su pale na peto mesto, jer su izgubili 34,52 boda zbog neuspeha u duelima sa SAD, Turskom, Poljskom i Kanadom u Antaliji.

ОДБОЈКАШИЦЕ САДА ПЕТЕ НА СВЕТУ: Српкиње због четири пораза у Лиги нација нису више прве на ранг-листи ФИВБ

FOTO: FIVB

I pre početka komercijalnog takmičenja znalo da će Srpkinjima, koje su posle osvojenog zlata na SP zasele i na prvo mesto svetske rang-liste, svaki poraz odneti mnogo više bodova, nego što će im pobeda doneti.

Posle prvog vikenda na svetskoj listi prve su Brazilke, druge Amerikanke, a treće Kineskinje. Što se tiče zajedničke tabele Lige nacija, vode Poljska, Kina i SAD sa četiri pobede, dok je Srbija 13. bez trijmufa uz dva osvojena boda. Na osmom mestu, koje vodi na završni turnir od 12. do 17. jula u Arlingtonu (SAD), osmi je trenutno Tajland sa dve pobede.

Izabranicama Đovanija Gvidetija je u ovom trenutka najvažnije da se priberu i da se što pre vrate na pobedničku stazu. Ne toliko zbog odlaska u SAD, jer je ove godine prioritet plasman na Olimpijske igre 2024. u Parizu, koliko zbog samopouzdanja, koje je sigurno uzdrmano.

Jasno je da zlatne devojke moraju da se uzdignu već na turniru u Braziliji, gde će od 12. do 18. juna da odmere snage sa Japanom, Brazilom, Tajlandom i Hrvatskom. Treći ispit polagaće u Suvonu (Južna Koreja) od 27. juna do 4. jula, gde će se sastati sa Kinom, Nemačkim, Dominikanskom Republikom i Argentinom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!