"SPORTOM DO OSMEHA" ČETVRTI PUT NA STADIONU JNA: Mališani sa invaliditetom uživali sa prvotimcima Partizana

Novosti online

29. 05. 2023. u 13:36

OSMESI, sreća i uzbuđenje zbog ljubavi prema sportu mališana sa invaliditetom i njihovih vršnjaka sa posebnim potrebama, i ovog vikenda su se širili stadionom Partizana. Vremenski uslovi su nas poslužili, budući da je kiša izostala u tih nekoliko sati koliko su se deca iz desetak gradova širom Srbije oprobali u velikom broju sportova, a sve to u manifestaciji „Sportom do osmeha”.

СПОРТОМ ДО ОСМЕХА ЧЕТВРТИ ПУТ НА СТАДИОНУ ЈНА: Малишани са инвалидитетом уживали са првотимцима Партизана

FOTO: FK Partizan

Reč je o tradicionalnom druženju koje organizuju Fudbalski klub Partizan i Srpski savez za rekreativni sport osoba sa invaliditetom „Rosi” na čijem čelu je Nino Manojlović, a potpredsednica je Marina Tadić.

Zajednički humanitarni projekat je započet pre šest godina, ali je prethodne tri izostao zbog epidemiološke situacije prouzrokovane koronavirusom. Glavni teren našeg Hrama fudbala bio je podeljen na 10 poligona na kojima su mališani iz Beograda, Subotice, Novog Sada, Arilja, Niša, Vršca i drugih sredina pokazali umeće u fudbalu, košarci, odbojci i ostalim sportovima.

Društvo su im pravili prvotimci Partizana Rikardo Gomeš i Bibras Natho, koji su došli sa sinovima i proveli sate pružajući mnogo pažnje i ljubavi svim učesnicima. Pored njih, tu su bili i mladi fudbaleri Parnog valjka rođeni 2010. godine predvođeni trenerima Dušanom Stepanovićem i Bojanom Čakalom, trostruka svetska šampionka u paratekvondu Jelena Terzić, pevačica Zorana Pavić, glumci Milan Vasić i Stefan Buzurović, koji je ujedno bio i voditelj programa.

Naravno, pokazano znanje i umešnost učesnika nisu ocenjivani kroz takmičarsku prizmu, već isključivo kroz vizuru ljubavi prema sportu, te su svi oni koji su došli u Humsku bili pobednici. Ali to ne znači da učesnici ove, sada već tradicionalne manifestacije ne znaju kako je kad se na ovom mestu proslavljaju pobede, jer je dobar deo njih već godinama učesnik i jedinstvene Dečije tribine.

Zato i ne čudi što su mnogi mališani imali želju da još jednom obiđu Trofejnu salu našeg kluba, što im je koordinator projekta Maja Krstajić i omogućila, a oni su obećali da ćemo se uskoro ponovo videti. Na nekoj utakmici Partizana, ali i naredne godine na sledećem izdanju manifestacije „Sportom do osmeha”.

BONUS VIDEO: ŠAMPIONSKA ŽURKA NA MARAKANI - Crvena zvezda je (ponovo) šampion Srbije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili