MISLIMO SAMO NA SEBE: Vaterpolisti Novog Beograda ne opterećuju se što u četvrtfinalu F8 igraju sa Olimpijakosom

S. K.

25. 05. 2023. u 19:50

BROJE se dani do početka Fajnal-ejta Lige šampiona. Vaterpolisti Novog Beograda su preksinoć saznali da će u četvrtfinalu, u sredu, 31. maja (17.00) igrati sa Olimpijakosom, koji predvode trener Igor Milanović i bivši kapiten Srbije Filip Filipović. Ukoliko preskoče prvaka Grčke u polufinalu, 1. juna odmeriće snage sa boljim iz duela Barseloneta - Jug.

МИСЛИМО САМО НА СЕБЕ: Ватерполисти Новог Београда не оптерећују се што у четвртфиналу Ф8 играју са Олимпијакосом

miloš vukadinović

- Olimpijakos je vrhunska ekipa, koja je sastavljena od veoma dobrih igrača. Sigurno će biti težak protivnik, kao i svaki drugi na finalnom turniru. Moraš da budeš spreman od prve do poslednje sekunde da bi ostvario ono što želiš. Ovo je specifičan turnir, nadam se da ćemo pružiti svoj maksimum - ističe starteg Novog Beograda Živko Gocić.

Šampion Srbije već nekoliko dana trenira na otvorenom bazenu, koji deluje impoznatno i koji može da primi oko 3.000 navijača. U utorak su odmerili snage sa Špandauom (13:8) kako bi se što pre privikli na nove uslove.

- Mi ćemo pre svega da pripremamo sebe za finalni turnir, zato što su to tri utakmice, što je svaka teška na svoj način. Poštujemo druge, ali i sebe. Bitno je da budemo kompaktni i da pružimo najbolje od sebe. Onda nijednom rivalu neće biti lako protiv nas - naglašava Gocić.

Iskusni strateg, kao i igrači ne krije da je impresioniran ambijentom.

- Deluje impoznatno. Nisam ni sumnjao da neće biti organizovano na izvanredan način. Jako sam zadovoljan i jedna iščekujem početak finalnog turnira. Verujem da će tribine da budu pune, da ćemo prisustvovati pravom vaterpolu spektaklu. Uostalom u Beograd će se osam najboljih evropskih ekipa boriti za jedan trofej. A to znači da ćemo uživati u vrhunskim predstavama - podvlači Gocić.

RASPORED

U ČETVRTFINALU, 31. maja sastaju se: Barseloneta - Jug (15.30), Novi Beograd - Olimpijakos (17.00), Breša - Vuljagemni (18.30), Pro Reko - Ferencvaroš (20.00).

Polufinale, 1. jun: Barseloneta/Jug - Novi Beograd/Olmpijakos, Breša/Vuljagmeni - Pro Reko/Ferencvaroš.

Mečevi za peto i sedmo mesto su 2. juna, a za treće mesto (19.00) i finale (21.00) 3. juna.

Titulu brani Pro Reko

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna