"SVAKI MEČ NAM JE PRESUDAN!" Selektor odbojkaša Igor Kolaković okupio "orlove" pred važan let (FOTO)

S. K.

15. 05. 2023. u 23:00

LETO puno izazova očekuje naše najbolje odbojkaše. "Orlovi" se od 3. maja pripremaju u Beogradu za start u Ligi naciji, koja zbog bodovanja za svetsku rang listu, ne može da posluži kao priprema za EP i možda najvažniji ispit, kvalifikacioni turnir za odlazak na LOI u Parizu, koji će se odigrati u Japanu.

СВАКИ МЕЧ НАМ ЈЕ ПРЕСУДАН! Селектор одбојкаша Игор Колаковић окупио орлове пред важан лет (ФОТО)

FOTO: OSS

Selektor Igor Kolaković još ne može da računa na sve igrače, jer su Ivović i Luburić tek završili klupsko prvenstvo, a Kovačevića i Podraščanina očekuju ključne utakmice. Glavobolju zadaje i Lisinac, koji je nedavno operisao leđa i ne zna kada će moći početi da trenira.

- Nadamo se da ćemo poslednje dve nedelje da budemo kompletni, kako bismo se taktički što bolje pripremili za prvi vikenda Lige nacija u Japanu - rekao je novinarima Kolaković.

Trofejni stručnjak je podvukao da Liga nacije ove godine nije pripremna za ostala takmičenja:

- Lepo bi bilo kada bi tako moglo da bude. Međutim, svaka utakmica nam je važna, planirali smo da od početka igramo sa najjačim timom, ali su nas povrede Lisinca i Kovačevića poremetile. Međutim, nikako nisu umanjile našu ambiciju da svaki meč odigramo maksimalno. Zato nećemo imati priliku da razigravamo igrače koji nisu dobijali šansu ranije, jer nam je svaka utakmica jako bitna zbog svetske rang liste, koja može da odlučuje o odlasku na Olimpijske igre, a naš prvenstveni cilj je da izborimo Pariz. Tačno je da nas očekuju olimpijske kvalifikacije, ali ovog leta moramo da vodimo računa o svakom meču, kao i o zdravlju igrača.

Kormilar "orlova" nije imao dilemu da kapitensku traku da Urošu Kovačeviću:

- On je svih ovih godina bio zamenik kapitena i logično je bilo da nasledi Nemanju Petrića.

Kolaković je objasnio zašto posle dužeg vremena u reprezentaciji nema tehničara Jovovića i libera Pekovića:

- Želim da na tim pozicijama dam šansu igračima koji su pomalo bili u senci proteklih godina. I Jovović i Peković imaju zapaženu ulogu u svojim timovima, ali i ovi momci zaslužuju da se razvijaju u interesu reprezentacije.

MEŠTER: ZASLUŽUJU DA ODU U PARIZ

PREDSEDNIK OSS Đula Mešter juče je sa saradnicima pozdravio igrače:

- Očekuje nas izuzetno naporna sezona. Mislim da ova generacija zaslužuje da se plasira na Olimpijske igre u Parizu, jer bilo bi šteta da završe karijeru,a da neki nisu učestvovali na najvećem sportskom takmičenju. Verujem u ovaj sastav, stručni štab, imamo veliki fond igrača da izguramo sva tri takmičenja koja su od velikog značaja.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)