RUKOVODSTVO VSS TVRDI DA NIJE SMENJENO: U saopštenju ističu da je zloupotrebljen memorandum Saveza

Novosti online

11. 04. 2023. u 15:58

RUKOVODSTVO Veslačkog saveza Srbije se još jednom oglasilo s tvrdnjom da prekjučerašnja vanredna skupština nije održana zbog nedostatka kvoruma. U isto vreme se naglašava da je neko zloupotrebio memorandum VSS i poslao medijama informaciju da je 11 klubova na nepoznatoj lokaciji na svojoj sednici smenilo aktuelne čelnike i zakazalo Izbornu skupštinu za 22. april.

РУКОВОДСТВО ВСС ТВРДИ ДА НИЈЕ СМЕЊЕНО: У саопштењу истичу да је злоупотребљен меморандум Савеза

veslački savez srbije

U saopštenju se podseća da je predsednik Miljan Popović na zahtev sedam klubova sazvao vanrednu sednicu, na kojoj je trebalo da se raspravlja i o poverenju aktuelnom rukovodstvu. Konstatuje se i da su klubovi svojim nedolaskom ukazali poverenje čelnicima Saveza. Naglašavaju i da je neko lažno plasirao, bez potpisa i pečata, informaciju da su smenjeni vodeći ljudi VSS.

- Uveravamo da je to potpuna neistina i grub pokušaj obmanjivanja javnosti. Još jednom ističemo da vanredna sednica Skupštine VSS nije održana usled nedostatka kvoruma - ističe se u saopštenju VSS

Podseća se da po članu 35 Statuta sednica može da se održi ako njoj prisustvuje više od polovine članova, a VSS ima 20. Ističe se da je pre početka sednice 10 delegata donelo ovlašćenja, što nije bilo dovoljno za rad. Pritom, predstavnik VK Galeb je pokazao i rešenje iz APR izdato 10. aprila, kojim je promenjen zakonski zastupnik u klubu. Kako je rešenje izdato na dan Skupštine, predsednik Popović je poštujući zakon odlučio da ne prihvati ovlašćenje, što znači da je na Skupštini moglo da učestvuje samo devet od 20 delegata.

- Potpuno je netačna vest da predsednik VSS Miljan Popović nije želeo da započne sednicu Skupštine. Istina je da je nakon verifikacije mandata konstatovano da nema kvoruma za rad - naglašava se u saopštenju.

Ističe se da je po završetku sednice grupa od sedam klubova, uz podršku tri pridružene članice, zatražila da se zakaže nova vanredna sednici na koju bi bili opozvani potpredsednik Željko Pantović, članovi IO Tijana Jovanović i Pavle Stanković i član Nadzornog odbora Radoje Đerić.

Aktuelno rukovodstvo se osvrnulo i na saopštenje sa vanredne skupštine koja je održana na nepoznatoj lokaciji. Tvrdi se da u njenom radu nije moglo da učestvuje 11 članova osim "ako se ne radi o krivičnom delu lažnog predstavljanja i falsifikovanja dokumenata". Ističe se i da po Zakonu o sportu i Statutu VSS sednicu može da sazove predsednik Saveza. A ako on to ne uradi, onda to mogu članovi Skupštine. Zato i smatraju da sednica koju je vodio Željko Pantović nije legitimna i legalna. 

PRIPREME ZA SP U BEOGRADU

U SAOPŠTENjU se ističe da su u toku pripreme za SP od 3. do 10. septembra u Beogradu, koje će biti i kvalifikaciono za Olimpijske igre 2024. u Parizu. Podsećaju i da je glavni grad Srbije dobio i organizaciju seniorskog EP 2025.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri