NIJANSE ĆE PRESUDITI: U nedelju u finalu Kupa prvo igraju Vojvodina-Partizan, pa Ub - Jedinstvo SP

S. K.

25. 02. 2023. u 09:27

KARATA odavno nema. Ub živi za nedeljno finale Kupa u odbojci. Prvi će se sutra od 16.30 časova za trofej OSS boriti igrači Vojvodine i Partizana, a od 19.00 odbojkašice Uba i Jedinstva iz Stare Pazove. Kod muškaraca crno-beli brane pehar, a kod dama prošlogodišnji pobednik, Crvena zvezda eliminisana je još u osminifinala.

НИЈАНСЕ ЋЕ ПРЕСУДИТИ: У недељу у финалу Купа прво играју Војводина-Партизан, па Уб - Јединство СП

FOTO: M. Vukadinović

Dueli Novosađana i Beograđana uvek su bili spektakularni. Crveno-beli su aktuelni prvaci, igrali su Ligu šampiona, u prvenstvi su doživeli samo jedan poraz. I žele da vrate pehar u svoje vitrine.

U svakom finalu do izražaja dođu tehnika, taktika, psihološka priprema. Važno je i da li će ekipe izdržati pritisak do kraja. Očekujem neizvesnu utakmicu, jer oba tima se dobro nose sa pritiskom, spoj su mladosti i iskustva. Odlučivaće nijanse, a ja se nadam da ćemo se mi radovati – ističe strateg Novosađana Slobodan Boškan.

Crno-beli su na početku sezone u finalu Superkupa savladali Vojvodinu. Ali, to nimalo ne zavarava kormilara Partizana Bojana Janića:

Sada će biti potpuno drugačija utakmica. Vojvodina igra jako dobro, i te kako su joj značile utakmice u Ligi šampiona. Očekuje nas jako težak meč protiv tima koji igra modernu odbojku na koju u našoj ligi nismo navikli. Bitno je da na teren izađemo sa ekstremnom željom, da poginemo za svaku loptu,da učinimo sve da se radujemo na kraju.

Ubljanke i Pazovčanke su se naigrale ove sezone, ne samo u domaćem prvenstvu već i u Kupu izazivača. To što je Jedinstvo vodi sa 3:1 u pobedama nikog ne zavarava. Domaćin čak ne oseća ni prednost domaćeg terena.

Dve godine nismo pobedile Jedinstvo na našem terenu, koji one odlično poznaju. Naši dueli dosada su bili na jednu loptu i ja očekujem još jedan neizvestan meč. Očekujem pravi spektakl, kvalitetnu odbojku . Verujem da imamo kvalitet da ih pobedimo i osvojimo trofej – umereni optimista je trener Uba Marijana Boričić.

To što igraju svaki treći dan nimalo ne brine šefa struke Jedinstva Jovu Cakovića:

Navikli smo na ovu salu, pa Ub nas je jedini put pobedimo na našem terenu. Ekipe se dobro poznaju, nema tajni, često smo igrali u pet setova, tako da će finale biti neizvesno. Važno je da budemo uporni, istrajni, disciplinovani, hrabri. Sigurno je da će publika da uživa, a favorita nema. Mi dolazimo mirne glave sa željom da uživamo u spektaklu.

S. K.

FINALE

VOJVODINA – PARTIZAN 16.30

UB – JEDINSTVO 19.00

NIKO KAO VOJVODINA

ODBOJKAŠI Vojvodine su nacionalni Kup osvajali 15 puta, poslednji put 2020, kada su u finalu savlali Partizan. Crno-beli su se trofeju radovali osam puta.

Odbojkašice Uba i Jedinstva po jednom su bile pobednice Kupa. Ubljanke su jedini trofej osvojile 2020, a u finalu su bile bolje baš od Jedinstva. Ekipa iz Stare Pazove peharu se radovala 2017. Godine.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna