FERSTAPEN ŽELI TRKU F1 U AFRICI: "Bilo bi lepo da se tamo vratimo"

Tanjug

22. 02. 2023. u 19:17 >> 19:18

VOZAČ Red Bula Holanđanin Maks Ferstapen izjavio je danas da bi voleo da jedna od trka u šampionatu Formule jedan bude održana na afričkom kontinentu.

ФЕРСТАПЕН ЖЕЛИ ТРКУ Ф1 У АФРИЦИ: Било би лепо да се тамо вратимо

FOTO: EPA

Ferstapen je pružio podršku vozaču Mercedesa Luisu Hamilton, koji je nedavno izjavio da mu je san da trka za VN Južne Afrike bude u kalendaru šampionata F1.

- Potrebna nam je jedna trka u Africi, trenutno imamo takmičenje na svim kontinentima i samo nam je ostala Afrika. To je sledeći korak za F1, imamo istoriju takmičenja u Južnoj Africi. Bilo bi divno da se tamo vratimo - istakao je Ferstapen.

Nosilac marketinških prava u F1 "Liberti medija" zalaže se za što brži povratak afričke trke u kalendar. Tokom prošle godine bilo je pregovora da trka za VN Južne Afrike bude uvrštena u kalendar za 2023. Međutim, do dogovora nije došlo.

Ukupno je na ovoj stazi u predgrađu Johanesburga voženo 21 trka Južnoafričkog gran-prija (jedna se nije bodovala), dok je staza Princ Džordž u Istočnom Londonu 12 puta ugostila najbrži cirkus, ali samo tri su se računale za šampionat Formule 1 kao Velika nagrada Južne Afrike.

Poslednja trka na stazi Kjalami održana je 1993. godine, a u njoj je viđena jedna od brojnih borbi za prvo mesto između Sene i Prosta, čiji ishod je najavio i šampiona. Prost je osvojio svoju četvrtu i poslednju titulu nekoliko meseci kasnije.

Nova sezona u šampionatu F1 počinje petog marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

BONUS VIDEO - Formula 1 u Beogradu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)