ČIFSI PREOKRETOM DO TROFEJA VINS LOMBARDI: Titula u režiji fenomenalnog Mahomsa, braća Kels ušla u istoriju (FOTO)

Novosti online

13. 02. 2023. u 08:19 >> 09:12

NOVI šampioni NFL su Kanzas Siti čifsi. Oni su u finalnom meču Nacionalne lige američkog fudbala (NHL), 57. Superboulu, posle preokreta pobedili Filadelfija iglse sa 38:35.

ЧИФСИ ПРЕОКРЕТОМ ДО ТРОФЕЈА ВИНС ЛОМБАРДИ: Титула у режији феноменалног Махомса, браћа Келс ушла у историју (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

U veoma uzbudljivom meču dve ofanzivno najbolje ekipe u regularnom delu sezone, Kanzas Siti je slavio pogotkom za tri poena osam sekundi pre kraja, a njegov 27-godišnji kvoterbek Patrik Mahoms proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) finala.

Filadelfija je bolje počela utakmicu i na poluvremenu vodila sa 24:14.

Nastavak je doneo preokret, pa su Čifsi sredinom poslednje četvrtine poveli sa 35:27. Filadelfija je uzvratila i tačdaunom za šest poena i konverzijom za dva poena, stigla do izjednačenja 35:35.

Predvođeni kvoterbekom Patrikom Mahomsom, Kanzas Siti je pametno odigrao poslednji napad, postepeno osvajao teren i trošio vreme, da bi pobedio osam sekundi pre kraja preciznim šutem za tri poena i tako osvojio drugi Vins Lombardi trofej u poslednje četiri godine. Pobedonosni fild-gol za franšizu iz Misurija postigao je kiker Harison Batker.

Jedna zanimljivost - Džejson i Trevis Kels postali su prva braća koja su igrali jedan protiv drugoga u Superboulu. Na kraju je Džejson morao da čestita Trevisu, kome je ovo drugi trofej, dok je Džejson ostao na jednom iz 2018.

U poluvremenu, spektakularni mini-koncert održala je poznata pevačica Rijana.

BONUS VIDEO - Petrić utučen nakon bolnog poraza

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO SVE(T)! Devet dana posle operacije kolena - odlučio se na ovo (VIDEO)