NE ZNAJU ZA STRAH: Strateg odbojkašica Jedinstva SP Jovo Caković nada se da mogu da izbore i finale Kupa izazivača

S. Krstović

12. 02. 2023. u 11:18

ODBOJKAŠICE Jedinstva nisu ponos samo Stare Pazove, nego i Srbije. Pulenke Jova Cakovića napravile su veliki podvig plasmanom u polufinalu Kupa izazivača. I ne misle tu da stane, žele makar finale, a u domaćim takmičenjima i trofeje. Uostalom, do skoro su bile liderke Superlige, 26. februara igraju finale Kupa sa Ubom...

НЕ ЗНАЈУ ЗА СТРАХ: Стратег одбојкашица Јединства СП Јово Цаковић нада се да могу да изборе и финале Купа изазивача

FOTO: CEV

- Niko od nas pre početka sezone ne razmišlja dokle će dogurati. Ritam je jak, igramo svaki treći dan, idemo od protivnika do protivnika, tako da sada razmišljamo na nedeljni prvenstveni duel sa Ubom, a potom i o rumunskom Lugožu, s kojim ćemo se boriti za finale Kupa izazivača - ističe za "Novosti" tvorac jakog Jedinstva Jovo Caković.

Iskusni stručnjak napominje da je u revanš meču četvrtfinala u Portu bilo važno da osvoje dva seta. I pored 0:2 nisu klonule duhom, uspele su da izjednače, tako da je na kraju konačan rezultat bio u drugom planu, jer je za Portugalske 3:2 bila "pirova pobeda". A ekipa iz Stare Pazove je veoma mlada.

- Oni koji su mladi ne znaju za strah, ne znaju koje su im granice. Mi ih rano ubacujemo u pogon, omogućavamo da igraju Superligu Srbije kako bi sazrevala. Zato su sve sada veoma iskusne, jer je u klubu sve njima podređeno. Nadam da se ćemo ići dalje, da ćemo izboriti finale, da se ne zadovoljimo polufinalnom - priča Caković.

Trofejni trener žensku ekipu Jedinstva vodi od 2013. godine. To mu je omogućilo da stvara ekipu, koja se poslednjih godina bori za trofeje. U dvomeču sa Portom odskočila je Isidora Kockarević, ali Caković ne želi da izdavaja devojke:

- Kod mladih igračica forma je promenljiva, u ovom momentu Kockarevićeva igra na visokom nivou. Znamo ko su naši nosioci, ali objektivno mi ne možemo da pobedimo ako sve devojke ne daju svoj maksimum.

Jedinstvo je dugo bila neporažena ekipa u Superligi, imala je niz od 13 uzastopnih pobeda, a onda su uzledili porazi od Železničara i Crvene zvezde...

- Nismo imali loš dan, već su protivnici bili bolji. Izgubili smo od veoma kvalitenih ekipa, Železničara i Crvene zvezde, i to na njihovom terenu. Ipak, je jedno igrati kod kuće, a drugo u gostima. Po meni, te ekipe uz Ub i nas trebalo bi da se bore za titulu - kaže Caković.

ZA TROFEJ KUPA SA UBOM

PRVU priliku da osvoje trofej u ovoj sezoni odbojkašice Jedinstva imaju u finalu Kupa, 26. februara sa Ubom.

- To je jedna utakmica, šanse su podjednake. Nadam se da ćemo biti spremni za taj dan, koncetrisani, istrajni. Uostalom ko bude bolje radio svoj posao tog dana osvojiće pehar. Ub je sjajna ekipa, igra se na njenom terenu, mi ćemo se spremiti, pa neka pobedi bolji - kaže Caković.

PLATA KAO NAŠ BUDžET

JOVO se nada da Stara Pazova živi za uspehe Jedinstva, očekuje punu halu u prvoj utakmici, 22. februara, sa Lugožom.

- Rumuni mnogo ulažu u klubove. U tom Lugožu ima igračica koje igraju za stotinjak hiljada evra godišnje, što su budžeti naših klubova za jednu sezonu. Za njih igraju naše Silvija Popović i Tanja Grbić. U rumunskoj ligi igra dosta stranaca zbog čega se dobro kotiraju u evropskim kupovima - naglašava Caković.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE U TUNISU: Poznate cene - pogledajte ponudu za ovu prelepu destinaciju (FOTO)