PROTIV NORVEŠKE ZA PLASMAN U ČETVRTFINALE: Jača odbrana, bliža pobeda

Đ. SAMOILOVIĆ

18. 01. 2023. u 22:30

SENZACIJA je izostala protiv Nemačke, ali srpski rukometaši već u sredu imaju priliku da sruše jednog velikana na SP i približe se plasmanu u četvrtfinale.

ПРОТИВ НОРВЕШКЕ ЗА ПЛАСМАН У ЧЕТВРТФИНАЛЕ: Јача одбрана, ближа победа

FOTO: Rafal Oleksiewicz

Sutrašnji okršaj sa selekcijom Norveške (20.30) u Katovicama, na startu drugog kruga Mundijala, biće ujedno i najveći i najteži ispit aktuelne generacije "orlova", koja od dolaska Tonija Đerone na mesto selektora ide samo uzlaznom putanjom.

Pala je Francuska u kvalifikacijama za EP, srušena je i Slovenija u baražu za SP, ali trijumf nad Skandinavcima, bez dileme, bio bi bio najveći podvig ovog kolektiva, koji je do sada nagovestio da je sposoban za tako nešto. Opet, sa druge strane u dvorani "Spadek" stajaće igrači poput Sandera Sagosena, Haralda Rajnkinda, Kristjana O'Salivena...

Norveška je na papiru favorit, ali Srbija i te kako ima adute da sanja podvig.

- Odmah posle večere, do tri ujutru analizirali smo utakmicu sa Katarom. Moramo da razmišljamo kao protivnik, kao što analiziramo rivale, tako analiziramo i sebe. Naredne tri utakmice biće vrlo teške, naročito sa Norveškom. Imaju sjajne igrače, poput Sagosena, O'Salivena i ostalih. Znamo to i pokušavamo da se najbolje pripremimo. Ima prostora za napredak, naročito u odbrani, ali videli smo da ima pomaka u tom segmentu. Napad radi dobro, pronalazimo dobra rešenja i ispunjavamo taktičke zamisli, igrači daju sve od sebe. Nadam se da ćemo biti bolji kako bismo pobedili Norvešku - kaže selektor Đerona u najavi utakmice.

Funkcionisao je napad Srbije do sada kao sat, ali je nešto slabija odbrana, naročito protiv Nemaca, uticala na to da "orlovi" u drugu fazu SP ponesu samo dva boda. Povratak sjajnog golmana Dejana Milosavljeva među stative mogao bi značajno da utiče na poboljšanje i tog segmenta.

- Imamo šansu da igramo sa njima, "teški" su na bekovima, a mi smo dovoljno snažni i visoki da im pariramo. Možemo da odigramo dobru odbranu protiv njih. Atmosfera u reprezentaciji je super i stvarno smo napravili lep kolektiv - dodaje Milosavljev.

Od danas više nema popravnih, plasman u četvrfinale, a samim tim i mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu, doneće samo pobede nad Norveškom, Argentinom i Holandijom.

- Presudna utakmica za nas, kada se igraju takvi mečevi, nema umora, adrenalin igra glavnu ulogu. Dobar faktor za nas je to što ostajemo ovde, u istom hotelu, hali, nemamo taj dodatni stres oko putovanja. Sigurno je to jedan plus za nas, ne žalimo se - kaže levi bek Petar Đorđić. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)