MILOSAVLJEV BRANI "ORLOVE": Golman reprezentacije Srbije dobio zeleno svetlo da se priključi "orlovima" na Svetskom prvenstvu u rukometu

S. K.

10. 01. 2023. u 22:30

ORLOVIMA je pao kamen sa srca. Uoči puta za Katovice stigla je sjajna vest iz Berlina, da su doktori posle kontrolnih pregleda trofejnom golmanu Dejanu Milosavljevu dali dozvolu da igra na 28. SP u Švedskoj i Poljskoj, koje će danas (21.00) u Katovicama u prvom meču grupe B otvoriti Francuska i Poljska.

МИЛОСАВЉЕВ БРАНИ ОРЛОВЕ: Голман репрезентације Србије добио зелено светло да се прикључи орловима на Светском првенству у рукомету

FOTO: N. Paraušić

"Orlovi" startuju u petak, kada u grupi E igraju sa Alžirom. Naši su posle pobede u drugom kontrolnom meču sa Švedskom (30:28) u Halmštadu put Katovica otišli sa osmehom i verom u sebe da mogu da naprave nešto veliko na šampionatu planete.

Još više su ohrabreni posle saznanja da će Milosavljev da im se pridruži.

- Na osnovu pregleda i povoljnih vesti, očekuje se da će se Dejan Milosavljev naknadno priključiti reprezentaciji u Poljskoj. Medicinski tim muške seniorske reprezentacije intenzivno je radio na oporavku Milosavljeva, čime je stanje drastično poboljšano u odnosu na početnu situaciju sa povredom.

Milosavljev nestrpljivo iščekuje povratak u redove nacionalnog tima i učešće na SP - piše u saopštenju RSS.

"Orlovi" su sinoć u Halmštadu pokazali karakter, odlučnost, veru u sebe, nisu gubili nadu ni kada su gubili sa četiri gola razlike, već su u finišu čvrstom odbranom umirili švedski napad i preokrenuli za 30:28.

- Pobeda nam je donela samopouzdanje u pravom trenutku. U Katovicama ćemo dati sve od sebe da ostvarimo cilj i plasiramo se u četvrtfinale - istakao je posle meča selektor Toni Đerona.

A da bi ostvarili cilj, rukometaši prvo moraju da osvoje što više bodova u grupi E, gde se u petak sastaju sa Alžirom, u nedelju sa Nemačkom, a 17. sa Katarom.

Prve tri idu dalje, a u drugoj fazi spajaju se sa grupom E, u kojoj su Norveška, Holandija, Severna Makedonija i Argentina. A u toj grupi prve dve selekcije izboriće četvrtfinale, koje donosi i kvalifikacije za Olimpijske igre 2024. u Parizu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)