RAT u Ukrajini, odnosno "Specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, ponovo je za jednu od sporednih, a važnih tema iznedrio i sport. Prvobitne vesti na temu "sportske sankcije Rusima" su isprva obradovale rusku javnost, ali bi najnovije - mogle da je zabrinu.

Komentari (5)

Aleksandar

09.01.2023. 17:48

A kad Amerika ubija po svetu, američki sportisti se takmiče bez problema! Treba sve slobodarske zemlje i nacije, a i one koje to žele da postanu da kreiraju savez i to politički, ekonomski, vojni, sportski, kulturni i tako dalje i izoliraju tzv. zapadnu "civilizaciju" pa neka se na zapadu igraju i ubijaju međusobno! Velika većina sveta je protiv zapada i dosta im je zapadnog terora pod imenom "demokratije".

buki

09.01.2023. 18:50

@Aleksandar - Kad Amerika, ni sa čim izazvana, uranijumom bombarduje Srbiju, nacisti zabrane učešće srpskim sportistima. Toliko o njihovoj pravdi.

Nikola

09.01.2023. 18:19

MOK bi trebali da bude apolitična organizacija ali je to samo jedno krilo NATO i išta više. Ako im je do pravde zašto ne sankcioniše sve one koji protivpravno napadaju druge? A da morali bi da sankcioniše one koji ih plaćaju

Ravnatelj

09.01.2023. 19:07

Setimo se,sada svi, bojkota američkih sportista za vreme vojnih intervencija SAD u Vijetnamu, Koreji, Kambodži, Siriji, Libiji, Panami, Iraku, Somaliji, Afganistanu, SRJ...u kojima je ubijeno oko 10.000.000 ljudi. Ne sećate se bojkota?

Pera pravda

09.01.2023. 19:58

a šta ako sportisti, državljani nekih drugih država pojedinačno podržavaju Putina u specijalnoj operaciji, oće li biti isključeni sa takmičenja, neeeeećeeee, zato što ih niko ne pita. Ako već uvode pitanje , gospoda iz MOKa pi trebalo sve takmičare da pita da se lično izjasne. Mislim ako im je toliko to bitno. Ali u tom slučaju oni su politička organizacija.