SRBIJA SLAVI NOVU SPORTSKU KRALJICU: Jelena Janićijević profesionalna šampionka Evrope u boksu!

Novosti online

05. 01. 2023. u 21:15

Meč za šampionku Evrope u boksu biće održan 5. januara u sportskoj dvorani na Zlatiboru, saopštio je Bokserski savez Srbije.aSrpska bokserka Jelena Janićijević osvojila je večeras titulu VBO profesionalne šampionke Evrope u poluvelter kategoriji (do 63 kg), pošto je na Zlatiboru savladala Nemicu Saru Vejdman.

СРБИЈА СЛАВИ НОВУ СПОРТСКУ КРАЉИЦУ: Јелена Јанићијевић професионална шампионка Европе у боксу!

FOTO: Bokserski savez Srbije

Meč je trajao 10 rundi, a sudijska odluka bila je jednoglasna u korist srpske reprezentativke.

Janićijević je posle evropske bronze na šampionatu u Budvi prošle godine, kada je postala prva Srpkinja sa medaljom na velikim takmičenjima, napravila još jedan veliki uspeh.

Pobedom na srpskoj planinskoj lepotici, u prvom profi meču pred domaćom publikom, ona je pored šampionskog pojasa Starog kontineta došla i do plasmana na zvaničnu rang listu izazivača šampionke sveta u profi boksu, Irkinje Keti Tejlor.

Jelena Janićijević sa šampionskim pojasom / FOTO: Bokserski savez Srbije

Spektakl od pet profi mečeva, u organizaciji Balkan Boksinga, Bokserskog saveza Srbije, uz pokroviteljstvo Turističke organizacije Zlatibor, Opštine Čajetina i Ministarstva sporta prenošen je u direktnom TV prenosu na TV Arena Fight za ceo region.

U uvodnim borbama Zlatiborske boks večeri boksovali su finalisti Zlatne rukavice 2022, ali ovaj put u profesionalnom boksu. Remizirali su Antonio Biset (Kuba) i Igor Rogić u poluvelter kategoriji, Aleksa Marković je nokautom savladao Josifa Bijelića u lakoteškoj, Vladimir Gubaš je pobedio Nenada Jovanovića u polusrednjoj, kao i Aleksandra Rapajić u polusrednjoj Nikolinu Gajić.

BONUS VIDEO: Sudija morao da uspava MMA borca

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)