SRBIJO, PONOSNA BUDI: Sara Ćirković osvojila medalju na Svetskom prvenstvu

Novosti online

22. 11. 2022. u 16:58

SRPSKI boks nastavlja da niže uspehe. Na Svetskom prvenstvu za omladince (U 18), koje se održava u Španiji, reprezentativka Sara Ćirković pobedila je u četvrtfinalu i samim tim za našu zemlju obezbedila minimum bronzanu medalju.

СРБИЈО, ПОНОСНА БУДИ: Сара Ћирковић освојила медаљу на Светском првенству

FOTO: Bokserski savez Srbije

Sara će sutra u polufinalu boksovati protiv predstavnice Indije, bokserke neobičnog imena Tamana Tamana.

Biće to po organizatorima glavni meč svih polufinala, jer će rukavice uvrstiti prvakinja Evrope i prvakinja Azije. Sarin trener Mirko Ždralo i delegat na SP Jovan Panić gledali su Indijku protiv Japanke, gde je izgubila rundu 4:1 ali je u poslednje dve bila bolja.

Kako kažu Sara je veliki uspeh već ostvarila, ali se pravi taktika da se meč u sredu 23. novembra dobije. Sara je bila slobodna u kvalifikacijama voljom žreba a pre nekoliko dana pobedila je Meksikanku, za plasman u četvrfinale.

FOTO: Bokserski savez Srbije

Na medalju u ovom veoma važnom uzrastu srpski boks čeka od 1998. Tada je u Buenos Aires-u  srebro osvojio Geard Ajetović, dok je Dejan Ribać osvojio bronzu.

Naša druga predstavnica Dragana Jovanović posle odlične pobede u kvalifikacijama zaustavljena je u četvrfinalu SP. Od nje je bila bolja Engleskinja. Dragana je u aprilu u Sofiji na Evropskom prvenstvu uzela bronzu.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!