OVO JE NAJSKUPLJA FORMULA U ISTORIJI: Bolid legendarnog Mihaela Šumahera prodat za sumu od koje se vrti u glavi (FOTO/VIDEO)

Novosti online

09. 11. 2022. u 19:25

SVET je dobio najskuplje prodati bolid Formule 1 u istoriji.

ОВО ЈЕ НАЈСКУПЉА ФОРМУЛА У ИСТОРИЈИ: Болид легендарног Михаела Шумахера продат за суму од које се врти у глави (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: EPA

Naime, automobil Ferari Formule 1 u kojem je legendarni Mihael Šumaher osvojio šampionat 2003. godine prodat je na aukciji za basnoslovnih 14,69 miliona švajcarskih franaka (oko 14,9 miliona dolara), navodi se na zvaničnom sajtu aukcijske kuće iz Đenove.

Ovaj legendarni bolid je ranije procenjen na vrednost od 7,5 miliona do 9,5 miliona švajcarskih franaka.

Na prodaju je bio model F2003-GA sa brojem šasije 229, na kojem je Šumaher osvojio svoju pretposlednju, šestu titulu šampiona Formule 1. Ove sezone imao je devet Gran prija, uključujući pet pobeda.

Šumaherova porodica je ranije prodala na aukciji automobile F300 iz 1998. i F2001 Ferrari za 6,2 miliona dolara, odnosno 7,5 miliona dolara.

Podsetimo, legendarni Nemac je sedmostruki šampion sveta. Sportista je 2013. godine zadobio tešku povredu glave. Od tada, njegova porodica je prijavila malo ili nimalo informacija o zdravstvenom stanju auto-trkača. Prijavljeno je da se njegova nedeljna briga procenjuje na iznos od 115.000 funti.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEOSNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri