REGION DIŠE U RITMU BOKSA: Spektakl na startu regionalne lige

Novosti online

02. 10. 2022. u 12:05

PRVI turnir druge sezone Regionalne bokserske lige održan je u Banjaluci. U petak i subotu održano je čak 56 mečeva, uz učešće boraca iz devet klubova, ukjučujući i domaćina Slaviju, povratnika u elitno drutvo.

РЕГИОН ДИШЕ У РИТМУ БОКСА: Спектакл на старту регионалне лиге

FOTO: BSS

Tribine dvorane Kampus oba dana bile su ispunjene do poslednjeg mesta, a publika je imala priliku da uživa u najboljem što "plemenita veština" ima u regionu.

Iz devet klubova - Radnički Beograd, Novi Pazar, Sombor, Loznica, Vardar,  Nikšić, Slavija, Maribor i Željezničar.

Meč prvog vikenda, koji je oduševio sve navijače, prikazali su Veljlo Gligorić (Radnički) i Nazif Sejdi (Sombor). Viđena je sjajna borba, a Gligorić je odlukom sudija pobedio 4:1 i revanširao se Sejdiu za poraz u finalu pojedinačnog prvenstva Srbije.

Vikendu boksa u Banjaluci prisustvovale su brojne legende, na čelu sa Antonom Josipovićem, olimpijskim šampionom iz Los Anđelesa, trofejnim Mirkom Puzovićem i drugima. Poseban gost bila je juniorska Šampionka Evrope, Sara Ćirković.

- Bilo je jako stresno. Prošle nedelje sam izgubio od istog protivnika u finalnom meču državnog prvenstva, sada sam imao priliku da se revanširam. Negde na sredini prve runde dogodio se sudar glavama pri čemu mi se otvorila arkada i bukvalno sam došao kod doktora i molio ga da mi ne prekida meč kako bih nastavio i pokazao da sam najbolji. Svojim trudom i zalaganjem na ovom meču pokazao sam da sam bolji i odneo sam pobedu - istakao je Gligorić.

Naredni turnir na programu je u Nikšiću 5. i 6. novembra, kada će se uključiti i bokseri Zadra.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024