ODBOJKAŠI ZATVARAJU GRUPNU FAZU SP: Ne smemo da potcenimo Tunis

S. R.

31. 08. 2022. u 10:05 >> 10:06

OTIĆI u nokaut fazu sa maksimalnim učinkom. Zasada, "orlovi" imaju najveći moguć broj bodova - šest, bez izgubljenog seta. Na zatvaranju grupne faze takmičenja odbojkaše Srbije danas (17.30) u Katovicama očekuje megdan protiv Tunisa na Svetskom prvenstvu u Sloveniji i Poljskoj. Kretanje rezultata i najzanimljivije detalje možete da pratite u prenosu uživo na portalu "Novosti".

ОДБОЈКАШИ ЗАТВАРАЈУ ГРУПНУ ФАЗУ СП: Не смемо да потценимо Тунис

FOTO: volleyballworld.com

Ubedljiv trijumf protiv Portorika značiće pulenima Igora Kolakovića na polju samopouzdanja za nastavak nadmetanja, smatra Aleksandar Atanasijević.

- Važna pobeda, nikad nije lako pobediti bilo koga na Svetskom prvenstvu. Bili smo malo nervozniji u prvom setu, jer kad želiš da igraš što bolje i da ne napraviš previše grešaka, upravo se desi suprotno, ono što je najvažnije je da smo ostvarili pobedu opet sa 3:0. Treći set smo dobili velikom razlikom, što će nam značiti kasnije za bolji plasman u nokaut fazi, što nam je, zapravo, bio i cilj - naglasio je korektor "orlova".

Zbog uloge favorita, naši odbojkaši su u meč ušli stegnuto, svestan je bio toga Srećko Lisinac.

- Ušli smo malo nervozno u meč, pomalo i opušteno jer smo znali da će ovo biti verovatno i najlakša utakmica na turniru, jer se očekivalo glatko da trijumfujemo. Oni nisu imali šta da izgube i rizikovali su u svakom elementu - analizirao je srednji bloker.

Noga s papučice za gas ne sme da se pusti, Tunis mora ozbiljno da se shvati, svesni su toga i svi u taboru naše selekcije.

- Dosta su jači od Portorika, ne smemo da ih potcenimo - kaže Atanasijević.

Lisinac zna recept za novi uspeh.

- I oni su savladali Portoriko sa 3:0, biće sigurno teže po nas. Ne bi trebalo da se osvrćemo na protivnika, već da se fokusiramo na sebe i šta možemo da unaredimo i da ne pravimo mnogo grešaka - zaključio je dvometraš iz Kraljeva. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili