NADAL: "DUGO SAM ČEKAO OVO" Španac slavio na Ju-Es openu posle skoro tri godine

Tanjug

31. 08. 2022. u 09:40

ŠPANSKI teniser Rafael Nadal slavio je na Ju-Es openu posle 1.087 dana pauze.

НАДАЛ: ДУГО САМ ЧЕКАО ОВО Шпанац славио на Ју-Ес опену после скоро три године

FOTO: AP

Nadal je na startu poslednjeg grend slema sezone savladao Japanca Rinkija Hiđikatu sa 4:6, 6:2, 6:3, 6:3 posle tri sata i osam minuta igre.


Japanac je napravio iznenađenje i osvojio prvi set, ali je Nadal u naredna tri seta opravdao ulogu favorita i upisao prvi trijumf u Njujorku od 2019. godine, kada je osvojio trofej savladavši Danila Medvedeva u finalu.

Španac je prethodna dva izdanja Ju-Es opena propustio zbog povreda.

- Dugo sam čekao. Neko vreme sam verovao da neću moći da se vratim ovde, ali tu sam. Veoma sam srećan. Noćni mečevi u Njujorku su bez sumnje najbolji. - izjavio je Nadal posle meča, a preneo zvanični sajt Ju-Es opena.

Između Ju-Es opena i Vimbldona Nadal je odigrao samo jedan meč, poražen je u Sinsinatiju od potonjeg šampiona Borne Ćorića koji je u prvom kolu ove u Njujorku umalo od gotovog napravio veresiju jer je posle 2:0 u setovima u petom spasavao meč loptu.

Nadal je tako zabeležio osmu uzastopnu pobedu u Njujorku i 20. uzastopnu na grend slemovima, računajući da u Vimbldonu nije poražen jer je predao pre početka polufinala.

- Predaja je po mom mišljenju teža od poraza. U sportu se radi o pobedama i porazima, ne predajama. Ako predate ne možete da se takmičite, a to je teže od poraza, zar ne?


Nadal će u narednoj rundi igrati protiv Fabija Fonjinija iz Italije koji je posle velikog preokreta savladao Rusa Aslana Karaceva sa 1:6, 5:7, 6:4, 6:1, 6:4. Ukoliko eliminiše Italijana, protivnik u trećem kolu biće mu bolji iz meča u kome se srpski teniser Miomir Kecmanović sastaje sa francuskim veteranom Rišarom Gaskeom.

Rafael Nadal osvajao je Ju-Es open 2010, 2013, 2017. i 2019. godine, a ukupno ima 22 grend slem titule.

Ako titulu na Ju-Es openu ne osvoje Medvedev, Alkaraz ili Rud, Rafa će se vratiti na prvo mesto ATP liste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)