KOLIKO VREDE IGRAČI VEČITIH? Crveno-beli znatno "skuplji" od najvećeg rivala

Đ. SAMOILOVIĆ

30. 08. 2022. u 20:45

SITUACIJA u platnim razredima pred prvo ovosezonsko odmeravanje snage večitih rivala nije mnogo drugačija u odnosu na neke prethodne derbije.

КОЛИКО ВРЕДЕ ИГРАЧИ ВЕЧИТИХ? Црвено-бели знатно скупљи од највећег ривала

FOTO: M. Vukadinović

Igrački kadar Crvene zvezde znatno je vredniji u odnosu na Partizanov. Razlika pred današnji sudar dva najveća srpska tima u Humskoj (20.00), prema podacima specijalizovanog sajta "Transfermarkt" je oko "20", budući da su crveno-beli procenjeni na 55,35 miliona evra dok su crno-beli trenutno na "koti" 35,71.

Pojedinačno, Mirko Ivanić, ofanzivac prvaka, biće najskuplji fudbaler koji će istrčati na travu crno-bele strane topčiderskog brda. Popularni Mića procenjen je na osam miliona evra, duplo više od Partizanovog najvrednijeg asa - špica Rikarda Gomeša, od čije bi prodaje "parni valjak" u ovom trenutku inkasirao četiri miliona evra, sudeći po "Transfermarktu".

Doduše, ove cifre bi trebalo uzeti s dozom rezerve, najpre zbog slučaja Strahinje Erakovića, koji je svrstan u grupu igrača Zvezde koji vrede pet miliona, uz Dragovića i Kataija, mada je sasvim izvesno da bi ako dođe do transfera mladog štopera on bio možda i duplo veći.

Kada je u pitanju Partizan, odmah ispod Gomeša je štoper Igor Vujačić, koji drži dobru cenu na tržištu (3 miliona) kao i mladi ofanzivac Nemanja Jović, dok su u pet najvrednijih igrača "parnog valjka" i Fuseni Dijabate (2,7) i Siniša Saničanin (2,5). Kod Zvezde "top 5" zaključuje Aleksandar Pešić, kojeg bi zainteresovani klubovi mogli da odvedu za tri miliona evra.

Naravno, svi ovi milioni na papiru neće mnogo značiti ni jednima ni drugima ukoliko ti isti momci ne opravdaju i više nego atraktivne cifre za ovdašnje fudbalsko podneblje na travi stadiona u Humskoj, i armiji navijača pruže razlog za sreću nakon poslednjeg sudijskog zvižduka.

C. ZVEZDA (55,35)

Mirko Ivanić 8
Aleksandar Dragović 5
Aleksandar Katai 5
Strahinja Eraković 5
Aleksandar Pešić 3

PARTIZAN (35,71)

Rikardo Gomeš 4
Igor Vujačić 3
Nemanja Jović 3
Fuseni Dijabate 2,7
Siniša Saničanin 2,5

* Po "Transfermarktu", u milionima evra

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)