"SPORT BEZ GRANICA": Italijan podržao Rusiju, pa se suočio sa porukama besa, a uskoro ga čeka i ozbiljan razgovor

Novosti online

30. 08. 2022. u 10:53

ITALIJANSKI ultramaratonac Federiko Baruko iskoristio je svoje učešće na trci "Ultra trejl Mon Blana" tokom vikenda da se izjasni protiv sankcija prema ruskim sportistima, za koje smatra da su diskriminatorne.

СПОРТ БЕЗ ГРАНИЦА: Италијан подржао Русију, па се суочио са порукама беса, а ускоро га чека и озбиљан разговор

FOTO: Tanjug/AP

Ruskim sportistima je zabranjeno učešće na dugačkoj listi globalnih događaja pošto su federacije krajem februara sledile preporuku Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) da preduzmu akciju kao odgovor na specijalnu vojnu operaciju Rusije u Ukrajini.


Na "Ultra trejl Mon Blana" održanom na Alpima Francuske, Švajcarske i Italije, Baruko je prvo pokazao svoju podršku Rusima trkom u uniformi koja je sadržala boje ruske zastave. A kada je došao na cilj, Italijan je držao i transparent sa natpisom "Sport bez granica".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SASHA (@alexandrasowa)


- Sport treba da okuplja ljude, a svaka suspenzija je diskriminacija. Želim da podržim ruske sportiste, i one vodeće, ali i početnike – koji svoje snove moraju da plaćaju patnjom - rekao Baruko, čija devojka je inače Ruskinja.

Atletičar je kasnije za "RIA Novosti" objasnio da nije naišao na otvoren antagonizam svojih kolega trkača kao rezultat svog gesta, iako se suočio sa porukama besa Ukrajinaca na društvenim mrežama.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SASHA (@alexandrasowa)


Baruko je takođe rekao da je čuo da će organizatori trke nastojati da razgovaraju sa njim narednih dana o njegovim postupcima, a on je spreman da im u potpunosti objasni svoj stav u vezi sa sankcijama prema sportistima.

BONUS VIDEO: OD SRBIJE ZA RUSIJU: Navijači Crvene zvezde - u čast ubijene Darije Dugine
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna