VLADA MJANMARA ODUŠEVLJENA: Pogledajte kako izgleda tenkovski biatlon - takmičenje koje privlači sve više pažnje (VIDEO)

Novosti online

22. 08. 2022. u 13:19

MJANMAR je zasluženo osvojio prvu nagradu na tenkovskom biatlonu (takmičenje tenkovskih posada) u Diviziji-2 na Međunarodnim vojnim igrama organizovanim u Ruskoj Federaciji, navodi se na sajtu Vlade ove države.

ВЛАДА МЈАНМАРА ОДУШЕВЉЕНА: Погледајте како изгледа тенковски биатлон - такмичење које привлачи све више пажње (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

U tenkovskom biatlonu Divizija-2 (Laos, Jermenija, Sirija i Mjanmar), tenkovska trupa Mjanmara postavila je rekord, završivši etapu za 27 minuta i 43 sekunde, dok je drugoplasirana ekipa završila trku za 38 minuta i 14 sekundi - navodi se na sajtu Vlade.


Posade imaju zadatak da u najkraćem roku pređu stazu dugu 4.100 metara, pravilno savladaju prepreke na njoj i gađaju ciljeve tenkovskim topom, spregnutim i protivavionskim mitraljezom. Takmičenje se sastoji od pojedinačne trke, polufinalne štafete i finalne štafete.

Mjanmar je učestvovao u tenkovskom biatlonu po peti put, uključujući ovogodišnji događaj.

Godine 2018. kada se takmičenje nije održavalo po divizijama, ova država zauzela je 16. mesto od ukupno 22 takmičara. Od 2019. godine takmičenje se održava po divizijama, a Mjanmar je od tad zauzeo peto, četvrto i treće mesto, a ove godine je i pobedio.

Konstantnim napretkom su izuzetno ponosni čelnici ove zemlje koji ističu da su državne trupe Mjanmara sa međunarodnog vojnog foruma "Armija 2022" ponele izuzetna takmičarska, tehnološka iskustva i razvile prijateljske odnose sa ostalim učesnicima igara.


Međunarodni forum "Armija 2022" završen je 21. avgusta u Moskvi. U okviru njega održano 289 događaja u objektima parka "Patriot", na poligonu "Alabino", na aerodromu "Kubinka", kao i u svim vojnim okruzima u više od 30 regiona Rusije. Na forumu su učestvovale vojne delegacije iz 72 zemlje sveta.

BONUS VIDEO: Reporter "Novosti" na pozicijama ruske vojske
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)