LUDA TRKA KO ĆE VIŠE DA PONIZI RUSE: Ova evropska zemlja je danas otišla najdalje u sankcijama ruskim sportistima

Novosti online

22. 07. 2022. u 21:10

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, a koji se tiču sankcija ruskim i beloruskim sportistima.

ЛУДА ТРКА КО ЋЕ ВИШЕ ДА ПОНИЗИ РУСЕ: Ова европска земља је данас отишла најдаље у санкцијама руским спортистима

Foto Tanjug/AP

Od početka pomenute vojne intervencije Rusije, zapadne države se prosto utrkuju ko će i kako kazniti i pomenutu državu, ali i Belorusiju koja joj pomaže, a kako sport nije izuzet od sankcija, i tu postoji trka - ko će više, a ko na originalniji da izrekne neku kaznu.

One uobičajene, da se klubovi i reprezentacije izbacuju sa takmičenja, a pojedinci ili da prođu kroz isto, ili, poput tenisera, da mogu da se nadmeću ali samo ako se odreknu zastave, himne i imena države, sada su nadmašene.

Naime, Švedska je rešila ne samo da zabrani takmičarske nastupe Rusima (i Belorusima), već čak ne dozvoljava da na njenoj teritoriji master klas održi fantastična ruska klizačica Aleksandra Trusova.

U pitanju je 18-godišnjakinja koja je oborila svetski rekord po ocenama za jedan nastup...

... a i osvajačica olimpijskog srebra na poslednjim Igrama.

Kako prenosi agencija RIA Novosti, razlog za ovu zabranu je stav Švedske da je "bilo koja zajednička aktivnost s ruskim i beloruskim sportistima predstavljaju kršenje švedskih vrednosti".

Dakle, ne sme se učiti od najboljih na svetu jer... eto.

Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, "grobari" i "delije" zagrmeli kao jedan!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

ANASTASIJI TRAČ TEŠKO PAO: Jelena otkrila u kakvom su odnosu