"KUC-KUC!": Gospodine Bajden, buđenje! Novak Đoković je tema broj jedan u Americi, Srbin je ujedinio javnost "preko bare"

Novosti online

22. 07. 2022. u 07:59

KAKO se bliži serijal Ju-Es opena, Novak Đoković nailazi na sve veću podršku onih koji žele da mu američka vlada dozvoli ulazak u zemlju.

КУЦ-КУЦ!: Господине Бајден, буђење! Новак Ђоковић је тема број један у Америци, Србин је ујединио јавност преко баре

FOTO: EPA/Photo joiner

Popularna američka televizijska figura Rejčel Kampos-Dafi i kongresmenka Klaudija Teni poslednje su koje su stale u odbranu našeg asa, nakon što je to već učinio veliki broj senatora, sportista i javnih ličnosti "preko bare". 

- Ovo je apsolutno odvratno! Đoković je najbolji teniser na svetu, igra na najvišem nivou i ne može da se takmiči na vodećem sportskom događaju u SAD zbog politike - poručila je kongresmenka države Njujork, preko društvene mreže Tviter.

Ona se tom porukom nadovezala na kritike Rejčel Kampos-Dafi, popularne voditeljke televizije "Foks".

- Ovo je najgluplja stvar ikada! Može li neko da probudi uspavanog Džoa Bajdena iz dremke i da mu kaže da je pandemija gotova? - poručila je voditeljka.

Jučerašnji dan protekao je prilično burno u američkim medijima, pa su se oglasili i mnogi drugi...

Senator Rodžer Maršal (61), koji se 25 godina bavio medicinom i sedam godina služio vojsku, rekao je da je uvek „podržavao ljude poput Đokovića da izaberu ono što je najbolje za njih“.

On je odluku da se Đokoviću zabrani da se takmiči na Ju-Es openu opisao kao "sramotu", ističući da je on "izuzetno zdrava osoba sa malim rizikom od smrti od kovida"

FOTO: EPA

 

Senator Rend Pol (59) ponovio je Maršalova osećanja, hvaleći Novaka za njegov "herojski stav u borbi za medicinsku slobodu" i osuđujući Bajdena zbog "zabrane posete SAD ljudima koji već imaju prirodni imunitet".

Đoković je takođe pronašao glasnu pristalicu u liku bivšeg teniskog profesionalca koji je postao sportski komentator Džona Mekinroa (63), koji je brzo kritikovao nedavnu zabranu igranja rekavši: "Ovi političari previše smetaju... Pustimo momka da dođe i igra u SAD. Mislim, hajde, ovo je smešno."

FOTO: EPA

Zanimljivo, Nole je uvršten na listu za učešće na Otvorenom prvenstvu SAD 2022. koju je objavila Teniska asocijacija Sjedinjenih Američkih Država (USTA).

Ali razlog tome je što prema ITF-u svi igrači koji ispunjavaju uslove treba da budu automatski uključeni u listu za učešće, na osnovu njihovog rangiranja 42 dana pre početka grend slem turnira.

Međutim, Đoković trenutno ne može da uđe u Ameriku, jer pravila nalažu da se strani putnici vakcinišu protiv SARS-CoV-2 virusa.

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, prema novim pravilima objavljenim prošlog meseca, strani putnici više ne moraju da pokažu negativne rezultate testa da bi ušli u SAD. Međutim, oni i dalje moraju da podnesu dokaz o dvostrukoj dozi vakcinacije protiv koronavirusa.

Teniska asocijacija Sjedinjenih Država, organizatori Otvorenog prvenstva SAD, odbili su da traže posebno izuzeće za nevakcinisane igrače.

Organizatori turnira objavili su saopštenje u kojem navode da, iako Ju-Es open ne zahteva vakcinaciju igrača, turnir će poštovati politiku vlade.

Foto: N. Paraušić/Profimedia

Uprkos tome što se iz dana u dan oglašava sve veći broj "jenkija" i staje na stranu Đokovića, šanse da će osvajač 21. grend slem turnira kročiti na terene preko Atlantika mere se u promilima...


BONUS VIDEO: Novak se obratio mladim teniserima
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja