IVANA VULETA OBJEDINJUJE TITULE! Selektor srpskih atletičara o našima na Svetskom prvenstvu u Judžinu

Novosti online

14. 07. 2022. u 16:05

OTKAKO je naša zemlja postala samostalna 2006. godine, još jednom ćemo imati najmanje učesnika na SP. Nastupiće samo troje u dve discipline, baš kao što je to bio slučaj i pre tri godine u Dohi.

ИВАНА ВУЛЕТА ОБЈЕДИЊУЈЕ ТИТУЛЕ! Селектор српских атлетичара о нашима на Светском првенству у Јуџину

Screenshot / RSI

Boje Srbije braniće Ivana Vuleta i Milica Gardašević (skok udalj) i Boško Kijanović (400 metara).

- Nažalost, iako je više naših atletičara imalo norme za SP, oni su iz nekih ličnih razloga, ali želeći da se spreme za naredna takmičenja, odlučili da propuste Judžin. Asmiru Kolašinacu i Arminu Sinančeviću glavni cilj je EP u Minhenu u avgustu. Pogotovo Arminu, koji je jedan on najboljih Evropljana u bacanju kugle. Angelina Topić i Adrijana Vilagoš su, takođe, imale norme, ali se spremaju za Svetsko prvenstvo za starije junorke (do 20 godina), a na šampionatu Starog kontinenta će isto tako pokušati da daju maksimum. U Nemačkoj očekujemo mnogo veću ekspediciju - kaže selektor atletičara Edin Zuković.

Prvi će led probiti Boško Kijanović na 400 metara, koji će se boriti sa nekim od najvećih "ala" na svom prvom velikom nadmetanju na otvorenom.

- To će mu sigurno biti veliki motiv. Konkurencija je paklena, ali je ove sezone opravdao sva očekivanja sjajnim nastupima. Očekujem da istrči hrabru trku da se upusti u bitku sa najboljima i da napadne lični rekord.

U skoku udalj ovoga puta imaćemo dve dame. Pored već odavno neprikosnovene Ivane Vulete, uz nju će biti i Milica Gardašević.

- Iza Milice je sjajna sezona u dvorani, na otvorenom je oborila lični rekord od 6,81 metar, što je među deset najboljih rezultata u ovoj sezoni. Sa velikim ambicijama dolazi na SP, želi da dođe do finala i sigurno da će joj i Ivana biti podrška. Ona vredi za duge skokove, nadam se da će ispuniti glavni cilj i doći među osam najboljih i time obezbediti još tri dodatne serije, skakati rasterećeno i još više unaprediti lični rekord - ističe Zuković.

Vuleta se muči ove sezone, a najbolji rezultat joj je za njene standarde skromnih 6,66 metara.

- Ne mislim da će biti pod nekim pritiskom zbog toga. Ona je imala neke prestupe tokom takmičenja Dijamantske lige, a ti skokovi bi bili blizu sedam metara. Znamo da je Ivana najbolja kada dođu najvažnija takmičenja, Goran Obradović, njen trener, zna kako da je pripremi da da svoj maksimum. U Judžin dolazi sa dodatnim motivom da objedini svetske krune na otvorenom i zatvorenom - zaključuje Zuković.

SVE SRPSKE MEDALjE

Biljana Topić (troskok) 14,52, bronza 2009. Berlin
Emir Bekrić (400 metara prepone) 48,05, bronza 2013. Moskva
Ivana Vuleta (skok udalj) 6,82, bronza 2013. Moskva i 7,02, bronza 2015. London.

Satnica srpskih atletičara

17. jul 20.05
400 m grupe Boško Kijanović
20. jul 4.15
400 m polufinala
Boško Kijanović
22. jul 4.35
400 m finale Boško Kijanović
23. jul 21.00
Skok udalj kvalifikacije
Ivana Vuleta,
Milica Gardašević
24. jul 2.50
Skok udalj finale Ivana Vuleta, Milica Gardašević

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)