EP U BEOGRADU: Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sa predsednicima evropskog i svetskog stonog tenisa (FOTO)

Novosti online

13. 07. 2022. u 15:09

MINISTAR omladine i sporta i naš bivši vaterpolista Vanja Udovičić sastao se predsednicom Svetske stonoteniske federacije Petrom Sorling i predsednikom Evropske stonoteniske unije Pedrom Migelom Mourom, koji su u poseti Beogradu povodom održavanja Evropskog prvenstva za mlade u stonom tenisu, koje se odigrava od 6. do 15. jula.

ЕП У БЕОГРАДУ: Министар омладине и спорта Вања Удовичић са председницима европског и светског стоног тениса (ФОТО)

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Oni su razgovarali o daljoj popularizaciji pomenutog sporta na globalnom nivou i značaju organizacije međunarodnih sportskih takmičenja, poput Evropskog prvenstva za mlade u stonom tenisu koje se održava u našoj prestonici.

 

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

 


- Poseta predsednice Svetske stonoteniske federacije i predsednika Evropske stonoteniske unije našoj zemlji dokaz je prepoznavanja Srbije kao odgovornog domaćina velikih takmičenja, ali i naše odlučnosti za nastavak ulaganja u dalji razvoj ovog sporta. Organizacija međunarodnih sportskih takmičenja, posebno za mlađe kategorije, svakako doprinosi promociji sporta, u ovom slučaju stonog tenisa, a Evropsko prvenstvo u stonom tenisu za mlade je i prava prilika da se Srbija još jednom pokaže kao odličan domaćin. Naravno, neprocenjiva je podrška međunarodnih sportskih organizacija koje su nam još jednom ukazale poverenje i prepoznale naš trud, napredak i spremnost da organizujemo još jedno u nizu velikih sportskih takmičenja u Srbiji. Vlada Republike Srbije sistemski ulaže i podržava razvoj i popularizaciju svih sportova, te je ovo takmičenje svakako još jedan način da animiramo što veći broj dece da se bave sportom, konkretno stonim tenisom - izjavio je Udovičić.
 


 

EP za mlade okupilo je u našem glavnom gradu 540 takmičara iz 44 zemlje. Srbiju predstavlja 20 najboljih mladih stonotenisara koji su budućnost našeg stonog tenisa.


BONUS VIDEO: Šapić i Udovičić dočekali Đokovića
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri