"NIJE GLUP, ALI HOĆE APSOLUTNU MOĆ": Kličko ne prestaje, uporedio Putina sa Petrom Velikim

Novosti online

13. 07. 2022. u 11:02

BIVŠI bokserski šampion sveta u teškoj kategoriji i sadašnji gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko ponovo je govorio o predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

НИЈЕ ГЛУП, АЛИ ХОЋЕ АПСОЛУТНУ МОЋ: Кличко не престаје, упоредио Путина са Петром Великим

foto: Tanjug/AP Photo/Nariman El-Mofty

Braća Kličko u poslednje vreme poznata su kao ljudi koji daju najsurovije izjave na račun ruskog predsednika, a čini se da ne nameravaju da stanu.

- Sa Putinom sam se sreo samo jednom, ali nisam imao priliku da mnogo razgovaram sa njim. Bilo je to u Sankt Peterburgu negde oko 2010. godine. A Vladimir (mlađi brat) ga zna i sa nekih sportskih takmičenja - započeo je Vitalij za ukrajinski portal "sport.ua".


Gradonačelnik glavnog grade Ukrajine je potom uporedio Putina sa Petrom Velikim, vladarom koji se smatra tvorcem Rusije kao jake, industrijske, vojne, i teritorijalne sile, koja je bila jedna od najmoćnijih svetskih imperija.

- Mogu reći da nije on glupa osoba, ali je neko ko ima želju za apsolutnom moći. Ne želim da govorim o materijalnim stvarima, iako mnogi stručnjaci kažu da je najbogatiji čovek na svetu. On ima neku iskrivljenu percepciju sveta i neadekvatno procenjuje stvari koje se dešavaju. U ovom slučaju, Putin je već rekao da je on, kao i Petar Veliki, ujedinitelj ruskih zemalja. On kaže da je stvaranje Ukrajine istorijska greška, a za Ukrajince da ne postoje kao narod. Na osnovu delovanja u našoj zemlji vidimo da se ne bori za narod, već za teritoriju, ubijajući ljude. Sve što ga zanima je ova teritorija - zaključio je Kličko.


BONUS VIDEO: Dejstvo raketnog sistema "Uragan"
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri