"NE ZNAM KO JE KRIV ZA RAT": DŽons odgovorio Kličku na prozivke zbog veza sa Rusijom

Novosti online

06. 07. 2022. u 08:58

BIVŠI bokser Roj Džons Džunior uzvratio je kolegi Vladimiru Kličku na prozivke, nakon što je bivši šampion u teškoj kategoriji iz Ukrajine doveo u pitanje "moralni kompas" Džonsa zbog njegovog bliskog odnosa sa Rusijom, čiji pasoš i poseduje.

НЕ ЗНАМ КО ЈЕ КРИВ ЗА РАТ: Џонс одговорио Кличку на прозивке због веза са Русијом

Foto: Printskrin/Twitter/@New York Daily News

Tokom prijema u boksersku Kuću slavnih, u koju je ušao isti dan kad i Roj Džons, Ukrajinac nije govorio toliko o boksu, koliko o sukobu svoje zemlje sa Rusijom.

- Postoji jedna osoba za koju imam pravo pitanje. Jedna osoba je prekršila ukrajinski zakon tako što je otišla na okupirano poluostrvo Krim koje sada kontroliše Rusija. Dakle, Roj, na čijoj si ti strani? Na strani agresora, ili na strani branioca i prava na život? Poštujem te kao borca, ali stvarno dovodim u pitanje tvoj "moralni kompas"- izjavio je Vladimir, brat gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička.


Pre nekoliko godina Džons je postao državljanin Rusije (a i dalje ima državljanstvo SAD). Amerikanac sa ruskim pasošem kaže da nije na njemu da sudi ko je kriv za rat.

- Da je do mene, ne bismo ni imali rat. Shvatate li odakle dolazim? Zašto me stavljate u situaciju kao da sam srećan zbog ovoga. Ne znam ko je kriv za ovaj rat, da li je pogrešila Rusija ili Ukrajina. Ne znam ko bi dođavola mogao biti u pravu ili ne. I nije me briga jer to nije moja oblast - rekao je Džons.


Legendarni bokser kaže da poslednja stvar koju želi da vidi je da ljudi ginu u ratu.

- Imam ljude koje volim i u Rusiji i u Ukrajini. Ne želim da vidim kako bilo ko umire. Neću da nijedna strana umire zbog rata. Volim i jedne i druge - ponovio je Džons.


Bivši svetski šampion je potom rekao Kličku čak i da je spreman da se obračunaju u ringu.

- Da sam predsednik, senator ili političar, onda bih bio spreman da se svađam sa njim, ali nisam. Dakle, jedino oko čega mogu da se raspravljam sa Kličkom je boks. Ako hoće da se bori sa mnom, ja sam spreman bilo kada - zaključio je Džons.

BONUS VIDEO: Ovacije Roju Džonsu u Beogradu
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)