PRESUDNI DUELI LIGE NACIJA: "Moramo da učimo iz grešaka"

V. N.

16. 06. 2022. u 21:02

DANI odluke čekaju odbojkašice na turniru grupe 3 Lige nacija u Braziliji. Posle sinoćnjeg duela sa Korejom, očekuje ih večeras (23.00) deul sa Turskom, a u nedelju (15.00) okršaj sa Brazilom.

ПРЕСУДНИ ДУЕЛИ ЛИГЕ НАЦИЈА: Морамо да учимо из грешака

FOTO: FIVB

Startni poraz od Italije (1:3) je već zaboravljen, ali su u njemu videle na čemu sve moraju da rade.

- Znali smo da će okršaj sa Italijom biti težak za nas. Pristup utakmici je bio dobar, odigrali smo dobro prvi set. Potom su Italijanke zaigrale bolje, naročito u odbrani, iako se naš način igre nije promenio. Moramo da igramo bolje protiv timova koji su bolji od nas u ovom trenutku, moramo da se popravimo, da shvatimo da utakmica ne traje set ili dva. Na treningu smo pokušali da naučimo iz naših grešaka. Ovaj vikend je za nas jedan od najtežih, jer nas na najvišem nivou čekaju Turska i Brazil - ističe za sajt OSS selektor Danijele Santareli.

Samokritična je i kapiten Ana Bjelica, jer zna da ne sme više da se gubi kako bi se obezbedio F8 od 13. do 17. jula u Ankari:

- Mogle smo i bolje da odigramo. Opet, rezultat 1:3 protiv Italije, koja je igrala u najjačem sastavu, nije toliko loš, ali sigurno je da smo mogle mnogo bolje u nekim situacijama. Nadam se da ćemo popravimo greške i da ćemo protiv drugih rivala igrati jače, stabilnije i preciznije. Čekaju nas teški dueli sa Turskom i Brazilom, protiv kojih moramo da igramo na sve ili ništa.

Optimizam ne napušta i tehničarku Slađanu Mirković koja očekuje bolja izdanja Srbije u finišu turnira:

- Počeli smo jako dobro, kontrolisale utakmice u prvom setu. Međutim, Italijanke su zaigrale kvalitetnije u nastavku, došle do svoje igre, zahvaljujući i našim slabijim servisima i prelomile meč. Nadam se boljim rezultatima u ostalim mečevima.

Srbija je trenutno osma sa tri pobede i dva poraza. Prve su Japanke sa šeest trijumfa. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!