ODLUČUJE I STOTINKA: Naši plivači u subotu startuju na 19. SP u Budimpešti

S. KRSTOVIĆ

16. 06. 2022. u 20:49

SVAKI plasman u finale je veliki podvig. Ovo ističu naši plivači, koji sutra startuju na 19. Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

ОДЛУЧУЈЕ И СТОТИНКА: Наши пливачи у суботу стартују на 19. СП у Будимпешти

FOTO: M. Vukadinović

Prva će u subotu (kvalifikacije od 9.00) na blok stati štafeta na 4h100 m slobodno u kojoj će Andrej Barna, Velimir Stjepanović, Nikola Aćin i Uroš Nikolić pokušati da se domognu plasmana među osam najboljih na svetu.

- Imamo realne šanse - ističe predsednik Stručnog saveta Igor Beretić.

- Prošle godine na Olimpijskim igrama u Tokiju finale nam je izmaklo za 37 stotinki. Rusi iz poznatih razloga ne učestvuju na šampionatu, ali su se ove sezone pojavili Nemci, koji imaju sjajne mlade plivače. Svaka stotinka biće važna, znam samo da će momci dati sve od sebe.

U individualnoj konkurenciji takmičiće se samo Andrej Barna na 50 i 100 m slobodno i Velimir Stjepanović na 200 m slobodno i 200 m delfin.

- Očekujem od Andreja da na 100 m slobodno bude još bolji nego prošle godine kada mu je u Tokiju finale izmaklo za devet stotinki. Verujem da je sazreo za finale. Što se tiče Velimira, videćemo, jer forma mu je čas gore, čas dole. U svakom slučaju pružiće svoj maksimum - naglašava Beretić.

Kalendar je i ove godine prenatrpan. Planovi pravljeni krajem prošle godine pali su u vodu kada je umesto Fukuoke, koje je trebalo da organizuje šampionat od 15. do 30. maja, uskočila Budimpešta. Kada se završe plivačka takmičenja u mađarskoj prestonici počinju Mediteranske igre u Oranu (Alžir), a sredinom avgusta je i EP u Rimu.

- Za nas SP nije bilo glavni cilj. Zato u Budimpešti i imamo samo četvoricu plivača. Bitne su nam i Mediteranske igre, a vrhunac sezone je šampionat Starog kontinenta. Kalendar je dosta ispreturan, a teško je očekivati da plivači nekoliko puta preko leta budu u top formi - podvlači Beretić.

 

BONUS VIDEO - Poruka rumunske teniserke čitaocima "Novosti"


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)