"MATIRANJE SERVISOM": Odbojkaši Srbije pobedom startovali u Ligi nacija

S. K.

08. 06. 2022. u 22:49

AGRESIVNIM servisom i napadom odbojkaši su "oduvali" Bugare za startnu pobedu u Ligi nacija. Naša podmlađena selekcija je posle bledog izdanja u prvom setu od drugog čina zaigrala odvažnije i svom kormilaru Igoru Kolakoviću omogućila da se raduje na početku svog novog mandata na klupi Srbije - 3:1 (19:25, 25:19, 25:22, 25:20).

МАТИРАЊЕ СЕРВИСОМ: Одбојкаши Србије победом стартовали у Лиги нација

FOTO: FIVB

"Orlovi" su danas bili slobodni, a sutra (22.30) na turniru grupe B u Otavi igraju sa olimpijskim pobednikom, Francuskom. U petak (17.00) sastaju se sa Argentinom, a u subotu (19.00) sa Nemačkom.

- Prvi set je bio težak za nas - istakao je za sajt FIVB primač Miran Kujundžić, koji je servisima poremetio prijem Bugara. - Veoma smo mlad tim i sve je ovo novo za nas. Posle prvog seta znali smo da moramo agresivnije da serviramo, a ja sam jedan od igrača koji ima takav zadatak. Našli smo pravi ritam i počeli da igramo sve bolje.

Srbi su samo u prvom setu bili u podređenom položaju. Bugari su granitnim blokom (8 poena), ali i zahvaljujući greškama Srba lako stigli do 25:19. Međutim, od drugog seta promenila se slika na terenu, izabranici Igora Kolakovića našli su način kako da probiju bugarski "zid"...

- Odlični su blokeri. Shvatili smo da moramo da promenimo nešto na terenu. Pokušali smo da igramo pametnije, da pronađemo rupe u njihovom bloku, da promenimo tajming, što nam je na kraju i uspelo. Sada nas očekuje veoma težak duel sa Francuzima. Ali, i za njih smo spremni - naglašava Kujundžić.

BONUS VIDEO: TRIO VANZEMALjACA: Ko su najtrofejniji teniseri na svetu?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili