VATROMETOM U ARILJU SVEČANO OTVORENA DEVETA SEZONA "DUNAV OSIGURANJE SPORTSKIH IGARA MLADIH": Dečji osmeh je najveći uspeh

J. ĆOSIN

04. 06. 2022. u 22:34

PALJENJEM baklje prijateljstva i spektakularnim vatrometom u Arilju je svečano otvorena deveta sezona "Dunav osiguranje Sportskih igara mladih". Već od 19 časova Trg partizana u Arilju bio je prepun dece.

ВАТРОМЕТОМ У АРИЉУ  СВЕЧАНО ОТВОРЕНА ДЕВЕТА СЕЗОНА ДУНАВ ОСИГУРАЊЕ СПОРТСКИХ ИГАРА МЛАДИХ: Дечји осмех је највећи успех

FOTO: SIM

Ekološka radionica "Zero waste - budi deo igre - čuvajmo našu planetu" i štafetna trka "Prijatelj od detinjstva" prethodile su glavnom programu gde su se prisutnim gostima predstavili najmlađi Ariljci.

Podršku "Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih" dali su predstavnici verskih zajednica u Srbiji, državni sekretar u Ministarstvu za sport i omladinu Milan Savić, Dejan Tomašević, naš proslavljeni košarkaš, predstavnici sponzora i gradova prijatelja Karavana radosti i prijateljstva "Dunav osiguranje Sportskih igara mladih".

Najsvečaniji trenutak večeri bilo je paljenje baklje prijateljstva, koju su zajedno sa maskotom Igara, lavom Viktorom doneli "simovci" Veljko Krčevinac, Mateja i Sofija Stojić i Andrej Obradović. Vatromet iznad Arilja označio je da je deveta sezona "Dunav osiguranje Sportskih igara mladih" svečano otvorena. U nastavku programa, pred prepunim trgom u Arilju nastupila je trubačica Danijela Veselinović, a potom je za sve prisutne, kao poklon Sportskih igara mladih i lokalne samouprave, koncert održao Željko Samardžić.

Osnivač i predsednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić izjavio je da je najponosniji kada vidi da su deca srećna i zadovoljna i da je uspeh celog tima što su posle ceremonija svečanog otvaranja u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini Igre otvorene i u Srbiji i da je to dokaz da je misija koja je Igrama zacrtana kao cilj, uspešna. U sve tri zemlje dečaci i devojčice bave se sportom, sklapaju prijateljstva, poštuju jedne druge i "simovci" su najbolji fer plej igrači. Deci Arilja i okoline, kao i predstavnicima lokalne samouprave čestitao je na uspešnom učešću u Karavanu radosti i prijateljstva i organizaciji ceremonije svečanog otvaranja, uz reči "Deca su zakon, igre su zakon".

Predsednik opštine Arilje Predrag Maslar, zahvalio se "Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih", a pre svega osnivaču Igara, Zdravku Mariću, što je svoju viziju pretvorio u najlepšu dečju sportsku priču u regionu. Maslar je dodao da je ponosan što je SIM prepoznao želju, htenje i ljubav dece Arilja prema sportu. Predsednik opštine Arilje zahvalio se deci i istakao da je ova manifestacija toliko važna i posebna jer je posvećena upravo najmlađima.

Marija Mihajlović, predsednica "Dunav osiguranje Sportskih igara mladih", izjavila je da je ponosna na sve što su deca Arilja i lokalna samouprava ove opštine uradili za dve godine učešća u Igrama i poručila roditeljima, učiteljima i nastavnicima da mogu biti ponosni na decu. 

Ispred generalnog sponzora Sportskih igara mladih, kompanije "Dunav osiguranje" decu je pozdravila Maja Marković, direktorka Centra za korporativni marketing i brigu o klijentima. "Godinama pratimo ovaj veseli karavan koji obilazi gradove Srbije i regiona srca prepunog topline i zadovoljstva, jer smo i sami deo ove prelepe priče o mladosti i druženju bez granica. I navijamo za sve vas, navijamo da budete uspešni u sportu, na terenu, ali i van njega - rekla je Markovićeva.

Ove godine, za tri najbolja "simovca" kompanija "Dunav osiguranje" pripremila je stipendijska osiguranja od po hiljadu evra.

Karavan radosti i prijateljstva nastavlja da putuje po Srbiji, a uveliko se priprema i državno finale, koje će se od 4. do 10. jula održati u Vrnjačkoj Banji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

DOBAR DEO JUGOSLAVIJE PLAKAO JE TADA SA MNOM Miodrag Perunović o najtežim trenutcima u karijeri: Bora im posvetio najveći hit (FOTO)