ZRENJANIN ĆE OPET BITI GRAD KOŠARKE: Oduševljena deca pozdravila Dejana Davidovca u "Kristalnoj dvorani"

Bogoljub GRUJIĆ

04. 06. 2022. u 21:28

VIŠE od dvesta mališana, devojčica i dečaka, koji treniraju košarku u Proleteru, oduševljeno je u "Kristalnoj lepotici", mestu gde je nekada iskovana jedina titula šampiona države, pozdravilo reprezentativca Srbije i košarkaša Crvene zvezde Dejana Davidovca, koji je baš kao i oni, kad je bio mali, sanjao slatke snove u gradu na obalama Begeja.

ЗРЕЊАНИН ЋЕ ОПЕТ БИТИ ГРАД КОШАРКЕ: Одушевљена деца поздравила Дејана Давидовца у Кристалној дворани

foto: Grad Zrenjanin

Manifestacija "Dan košarke", uz poklon gradonačelnika, 80 novih košarkaških lopti, osmišljena je sa ciljem da se kraljica loptačkih sportova promoviše, ali i predstavi realna situacija u Proleteru, klubu koji ima svetlu tradiciju i jedini je u istoriji košarke u Srbiji, koji kao klub koji nije iz Beograda, ima titulu prvaka države u svojim vitrinama.

- Trebalo je sa Dekijem da dođe i Nikola Kalinić, ali su ga privatne obaveze, u poslednjem trenutku odvele na drugu stranu - prokomentarisao je Dejanov stariji brat Bojan, koji se nakon povratka iz Francuske, gde je profesionalno igrao košarku, vratio u matični Proleter i uz ulogu još uvek aktivnog košarkaša, obavlja funkciju sportskog direktora.

Sjajan košarkaški hepenig, na kojem su klinci uz igrice i poligone spretnosti, demonstrirali šta su do sada naučili na treninzima, posetio je gradonačelnik Zrenjanina, takođe nekadašnji sportista, Simo Salapura.

- Ovo je lep zamajac za budućnost košarke u Zrenjaninu, energija mladih ljudi i trenera se i te kako prepoznaju i grad će sigurno i u buduće podržavati ovakve akcije - naglasio je gradonačelnik Salapura.

Mališani su, podeljeni u dve grupe, crveni protiv belih, a to su boje Proletera, ljuto i žestoko, ne štedeći nijedan atom snage i energije, započeli duele ispod obruča, bez obzira na to što neki od njih, još uvek ne mogu loptu ni da dobace do koša.

- Neka se igraju, nadmeću, tako se razvija takmičarski duh i stvaraju pobednici - naglasio je Dejan Davidovac, koji je takođe uspešnu karijeru započeo u crveno-belom, Proleterovom dresu.

- Oduševljen sam idejom, Proleter iz Srpske lige, ali sa novom energijom, započinje novu smernicu i nadam se da će vrlo brzo, opet na stare staze lovorika i uspeha - dodao je mlađi brat Davidovac, ljubazno pozirajući u selfijima mnogobrojnih mališana, kojo su želeli sliku sa njim.

Košarkaški klub Proleter, nakon ispadanja iz Druge košarkaške lige Srbije, započinje novu epohu, sa skoro troduplo više malih košarkaša u svojim redovima, uz činjenicu da ih je svakodnevno na treninzima, u raznim generacijama, počev od onih koji su rođeni 2015. godine, skoro 250.

- Do prošle godine, nije ih bilo ni stotinu, sada je ovo zaista lepa slika - uz osmeh kaže Bojan Davidovac, ne skrivajući planove kluba, da se ogromna pažnja usmeri upravo na decu, buduće košarkaše Proletera.

Zoran Bajin, trener sa iskustvom, koji je Proleter vodio ne tako davno u duelima na superligaškim parketima, nedavno je preuzeo prvi tim i u narednoj sezoni, sa seniorima pokušaće da izbori ekspresni povratak u savezni rang takmičenja.

- To je samo jedan segment rada kluba, opredelili smo se za dugoročniju politiku stručnog rada sa mladim košarkašima koji su ponikli u našoj školi košarke - ističe Bajin.

MINjA, LOCI, ENGLER...

LEGENDE kluba, članovi zlatne petorke iz 1956. godine kada je osvojena jedina titula, koji su ujedno bili i petorka tadašnje reprezentacije Jugoslavije, Loci, Minja, Engler, Radojčić, nisu više na ovom svetu, živ je jedino Ljubomir Katić, peti musketar Proleterove škvadre, ali sigurno negde sa neba, ne skrivaju široki osmeh zbog ove slike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)