UMEĐE MALIŠANA, BUDUĆIH ČUVARA MREŽA: Na fudbalskom stadionu u Futogu održan „duel golmana“

S. B.

26. 04. 2022. u 17:06

DUEL golmana“, manifestacija koja vrednuje rad jedinstvenih fudbalskih škola za fabrikovanje „čuvara mreža“ u Srbiji, okupila je u Futogu, na stadionu Metalca, više od 70 dečaka i devojčica, koji su plenili posvećenošću i požrtvovanjem

УМЕЂЕ МАЛИШАНА, БУДУЋИХ ЧУВАРА МРЕЖА: На фудбалском стадиону у Футогу одржан „дуел голмана“

S.B.

„DUEL golmana“, manifestacija koja vrednuje rad jedinstvenih fudbalskih škola za fabrikovanje „čuvara mreža“ u Srbiji, okupila je u Futogu, na stadionu Metalca, više od 70 dečaka i devojčica, koji su plenili posvećenošću i požrtvovanjem. Mališani, raspoređeni po kategorijama od osam do 16 godina, međusobno su se takmičili u odbranama „penala“, akcija u sopstvenoj režiji, slobodnih udaraca … i to sve pod nadzorom naših legendarnih „gospodara šesnaesteraca“, Delivoja Šarenca (70), nekadašnjeg golmana zrenjaninskog Proletera i skopskog Vardara i Miladina Puraća (71), bivšeg golmana Vojvodine.

Organizator smotre, Vladimir Todorić, trener golmana, čija fudbalska akademija deluje u Futogu, ističe da su susreti mladih sportista veoma značajni.

- To se vidi po njihovoj želji za pokazivanjem umeća ali, pre svega po druženju, upoznavanju drugara iz cele Srbije i sticanjem novih iskustava. Dueli se održavaju u celoj Srbiji i mnogi od njih imaju i međunarodni karakter- kaže Todorić i dodaje da su na „Duelu golmana“ u Futogu nastupili predstavnici devet škola iz Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, Futoga, Srpske Crnje ...

Golmanske legende, Šarenac i Purać, koji su takođe predstavili svoje pulene, naglašavaju da u njihovo vreme, nije bilo posebnih golmanskih škola.

- Ovo je sistem po kojem golmani koji pohađaju škole fudbala, takođe prisustvuju dodatnim treninzima i obuci isključivo na akademijama za golmane. Mi smo talentovana nacija i ima veliki broj nadarenih za čuvanje mreže među stativama. Naš posao je da ih podržavamo, upućujemo, obučavamo… sve do 16- 17 godina, kada se može videti hoće li neko biti golman ili ne. Najbitnije je da se deca bave sportom, da imaju cilj pored obaveza u školi i da se druže- ističu Šarenac i Purać.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini