SRBIJA BLIZU SVETSKOG PRVENSTVA! Đerona: Zaboraviti plust tri

Đ. S.

15. 04. 2022. u 19:53

U NAJAVI dvomeča sa Slovenijom u okviru baraža za plasman na Svetsko prvenstvo koje se igra u januaru 2023. u Poljskoj i Švedskoj, selektor rukometaša Toni Đerona je rekao da će konačni ishod odlučiti budućnost srpske reprezentacije.

СРБИЈА БЛИЗУ СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА! Ђерона: Заборавити плуст три

FOTO: RSS

Propuštanje četvrtog od pet poslednjih Mundijala, bio bi veliki neuspeh i to je teško poreći. Zato Španac i ne želi da diže veliku euforiju pred sutrašnji (18.00) revanš sa "deželom" u Kragujevcu u koji su "orlovi" iz Celja poneli tri gola prednosti (34:31), čime su zakoračili na prag Svetskog prvenstva.

- Kao što smo i rekli posle prvog meča, bilo je lepo pobediti tamo. Ali, znamo da će nam prva greška biti ako pomislimo da je baraž završen u Celju. Imamo još jedan meč da odigramo ovde i ako hoćemo da prođemo, moramo da odigramo na isti način kao u Sloveniji. Ne razmišljam o rezultatu iz prvog duela, najvažnije mi je da smo dokazali da možemo da igramo na ovom nivou. Jedina prednost u revanšu biće nam domaća publika - kaže Đerona.

Na papiru, Srbija je dobila najtežeg rivala za odlazak na SP i zato je neophodno da se reprizira izdanje prikazano u sredu kako bi se obezbedio plasman na Mundijal.

- Slovenija je tim koji je pun igrača sa dosta iskustva, očekujem da ćemo morati da igramo na istom nivou kako bismo se plasirali na Svetsko prvenstvo - dodaje španski stručnjak.

Jedan od najsnažnijih aduta "orlova", bek Lazar Kukić ima isti stav kao Đerona pred meč sa Slovenijom.

- Sigurni smo da se nisu predali, da dolaze samo da odrade utakmicu. Mislim da će biti još teže, sa puno intenziteta, borbe, zaboravili smo prvi meč, osvrćemo se na ovaj naredni i spremićemo se na najbolji način kako bismo slavili - podvlači Kukić.

Lazar Kukić/FOTO: N. Paraušić

Ilić: Treba nam osmi igrač

KAPITEN Nemanja Ilić očekuje gromoglasnu podršku sa tribina kragujevačke dvorane "Jezero".

- Sigurno da će značiti, sećam se da sam pre deset ili 11 godina igrao ovde i atmosfera je bila odlična. Uvek se osećam dobro u Kragujevcu, nadam se da će biti prepuno i da će nas gurati u jednoj od najbitnijih utakmica u prethodnih nekoliko godina. Potrebni su nam kao osmi igrač kako bi došli do pobede - kaže Ilić.

BONUS VIDEO: ŽELjKO OBRADOVIĆ O ISTANBULU 1992: Nastavak priče Partizana iz Fuenlabrade

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati