SPEKTAKL NA TOČKOVIMA: Danas počinje 16. biciklistička trka "Beograd - Banjaluka", pobedniku žuta majica "Novosti"

S. R.

13. 04. 2022. u 11:00

SVE je spremno za spektakl na drumu. Od danas do 17. aprila, prestižna 16. biciklistička trka "Beograd - Banjaluka" počeće od 18.00 timskim hronometrom ispred Palate "Srbija" u Beogradu.

СПЕКТАКЛ НА ТОЧКОВИМА: Данас почиње 16. бициклистичка трка Београд - Бањалука, победнику жута мајица Новости

Tanjug

 Učestvovaće 23 ekipe, ukupno 175 takmičara. Najbrži biciklista u ukupnom poretku na kraju poneće žutu majicu medijskog sponzora trke, naše kuće "Večernjih novosti".


- Hvala Biciklističkom savezu Srbije, Srbiji, hvala Republici Srpskoj što se 16. put održava ova trka, a 10. put krećemo iz Beograda. Sarađujemo dugo, još 1993. biciklistička reprezentacija RS bila je prva koja je nastupila na Trci kroz Srbiju. Naša saradnja je pravi primer za sve - istakao je direktor trke Vladimir Kuvalja.


Predsednik BS Srbije Radomir Pavlović zadovoljan je što trka prati trendove i uporedio je sa takmičenjem u Francuskoj.


- Trend je u svetu da Tur de Frans startuje iz Danske, Nemačke, Belgije, tako i mi spajamo naše velike gradove, pa biciklisti prolaze kroz najlepše delove dveju zemalja - izjavio je Pavlović.


Takođe, šef Predstavništva Republike Srpske u našoj državi Mlađen Cicović prezadovoljan je što su deo grandiozne manifestacije.


- Hvala BS Srbije i Republike Srpske i gospodinu Kuvalji, koji su verovali da mi možemo da budemo deo tima. Ova manifestacija je međunarodna a naša, a pored sportskog ima kulturni, turistički i privredni aspekt, koji povezuje Srpsku i Srbiju, ali i predstavlja nas širom sveta.


Član veća Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanković ponosan je što trka spaja naše ljude sa oba strane Drine i šalje najlepšu poruku u svet. 

Tanjug

Etape

13. april: Beograd - hronometar
14. april: Obrenovac - Bijeljina
15. april: Bijeljina - Vlasenica
16. april: Doboj - Prijedor
17. april: Derventa - Banjaluka


Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spektakl kakav fudbal ne pamti
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!