MEMORIJALNI TURNIR "VLADIMIR GRANDIĆ" Ilić: Dolaskom ministra Vulina briga za običnog čoveka postala prioritet

Novosti online

09. 04. 2022. u 09:34

POMOĆNIK ministra - načelnik Sektora za ljudske resurse Ministarstva unutrašnjih poslova Vladimir Ilić, u ime ministra policije Aleksandra Vulina, otvorio je 13. Memorijalni turnir u malom fudbalu "Vladimir Grandić", u Novom Sadu, koji se održava u znak sećanja na hrabrog policajca koji je izgubio život boreći se protiv kriminala.

МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР ВЛАДИМИР ГРАНДИЋ Илић: Доласком министра Вулина брига за обичног човека постала приоритет

FOTO: MUP Srbije

Pomoćnik ministra - načelnik Sektora za ljudske resurse MUP-a Vladimir Ilić istakao je da je izuzetno važno to što čuvamo sećanje na Vladimira i sve policajce koji su dali život za dobrobit naše države i njenih građana. 

- Briga za običnog čoveka je dolaskom ministra Vulina postala prioritet policije. Još jedan od prioriteta je i poboljšanje standarda i uslova rada pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova. Policija nikada nije imala viši standard, i kada su u pitanju zarade, oprema, uslovi rada, rekao je pomoćnik ministra- načelnik Sektora za ljudske resurse MUP-a Vladimir Ilić prilikom otvaranja turnira.

Ilić je istakao da je veoma ponosan na to što se o porodicama poginulih i ranjenih pripadnika policije posebno vodi računa. Dodao je da je tokom prošle godine u radni odnos Ministarstva unutrašnjih poslova primljeno 116 supružnika i dece pripadnika MUP-a koji su izgubili život ili su teže ranjeni tokom vršenja službene dužnosti. 

FOTO: MUP Srbije

Takođe,  pomoćnik ministra – načelnik Sektora za ljudske resurse MUP-a Vladimir Ilić je najavio da je po kadrovskom planu za 2022. godinu, planiran prijem još 150 supružnika i dece povređenih ili poginulih pripadnika MUP-a. 

- Ministarstvo unutrašnjih poslova ne zaboravlja porodice svojih heroja. Ni jedna žrtva koja je podneta za Srbiju nije nezapamćena. Nijedno dete našeg stradalog policajca, neće ostati bez prilike i šanse da svoj život gradi u Ministarstvu unutrašnjih poslova,  istakao je pomoćnik ministra – načelnik Sektora za ljudske resurse MUP-a Vladimir Ilić, zahvalivši se Sindikatu srpske policije što čuva sećanje na Vladimira Grandića, koji je preminuo nakon ranjavanja vatrenim oružjem tokom hapšenja četvorice pljačkaša jedne zlatare u Zrenjaninu 11. aprila 2009. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024